Οι δικαστές διαμαρτύρονται για τις εκκρεμότητες στα θέματά τους, λόγω εκλογών

Οι δικαστές διαμαρτύρονται για τις εκκρεμότητες στα θέματά τους, λόγω εκλογών

Στο έγγραφο γίνεται ειδική αναφορά  στην έντονη δυσαρέσκεια όλων των δικαστικών για το ζήτημα των αναδρομικών τους μετά τις αποφάσεις του Μισθοδικείου

Οι δικαστές διαμαρτύρονται για τις εκκρεμότητες στα θέματά τους, λόγω εκλογών
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απέστειλε έγγραφο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για τις εκκρεμότητες που παρέμειναν λόγω της προκήρυξης των εθνικών βουλευτικών εκλογών  σε σοβαρά θεσμικά ζητήματα, παρά τα επίμονα αιτήματα της Ένωσης.

Ειδικότερα, μεταξύ των ζητημάτων που παρέμειναν σε εκκρεμότητα είναι  η συμπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων Πρωτοδικών, οι κανονισμοί των δικαστηρίων, κ.λπ.

Μάλιστα στο έγγραφο της ΕΔΕ γίνεται ειδική αναφορά  στην έντονη δυσαρέσκεια όλων των δικαστικών για το ζήτημα των αναδρομικών τους μετά τις αποφάσεις του Μισθοδικείου.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα των αναδρομικών, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο:
«Θα θέλαμε και πάλι να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια όλων των δικαστικών λειτουργών, για τους χειρισμούς & τις ρυθμίσεις, σχετικά με την καταβολή των αναδρομικώς οφειλομένων διαφορών των ποσών, που είχαν παρακρατηθεί για το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως 30.6.2014.

Κλείσιμο
Ως γνωστόν, η εκτελεστική εξουσία, αγνοώντας την υποχρέωσή της να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, προχώρησε, κατά τρόπο αυθαίρετο και προφανώς αντισυνταγματικό και παράνομο, σε περικοπή κατά το ήμισυ των ως άνω αναγνωρισθέντων με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως οφειλομένων αναδρομικώς διαφορών των αποδοχών μας (όπως το ίδιο έπραξε και για τα αντίστοιχα οφειλόμενα ποσά στους Στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας, των οποίων, επίσης, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων), ενώ η καταβολή για το υπόλοιπο ήμισυ του ποσού, ρυθμίστηκε να γίνει σε 36 δόσεις δηλαδή σε τρία χρόνια, παρότι η αξίωσή μας είχε αναγνωρισθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση και σε εφαρμογή της οποίας είχε ψηφισθεί, προ 5 μηνών διάταξη νόμου (άρθρο 181 Ν. 4270/2014) και είχαν εγκριθεί από  τη Βουλή και τα απαιτούμενα για το σύνολο της αξίωσής μας κονδύλια (Ν. 4263/2014 Μεσοπρόθεσμο των ετών 2015-2018)».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης