Ποιοι πρέπει να αλλάξουν το δίπλωμα οδήγησης για να μην πληρώσουν πρόστιμο

Ποιοι πρέπει να αλλάξουν το δίπλωμα οδήγησης για να μην πληρώσουν πρόστιμο

Ποιες κατηγορίες αφορά και τι δικαιολογητικά απαιτούνται -Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία

Οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του Π.Δ51/2012 (δηλαδή μέχρι 18-01-2015) πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών προς αντικατάσταση τους με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.

Οι άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχουν χορηγηθεί από τα Τμήματα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να αντικατασταθούν με τα νέα έντυπα αδειών που χορηγούνται πλέον από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η προθεσμία για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης είναι μέχρι τις 18-01-2015.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους, είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων που πιθανόν να υπάρξουν λόγω μεγάλης προσέλευσης πολιτών τις τελευταίες ημέρες λήξης της προθεσμίας, παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται έγκαιρα για να καταθέσουν σχετική αίτηση στην Υπηρεσία, ώστε να ζητηθεί ο σχετικός φάκελος από την Τροχαία, ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης της νέας άδειας οδήγησης.
Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται και υποβάλλονται είναι:

· Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση
· Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
· Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
· Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι μετά την λήξη της προθεσμίας οι Άδειες Οδήγησης που χορηγήθηκαν από την Τροχαία δεν θα έχουν ισχύ και όσοι οδηγοί δεν τις αντικαταστήσουν με τις νέες άδειες οδήγησης κινδυνεύουν να τους επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

ΠΔ 51/2012 ΦΕΚ τεύχος πρώτο Αρ.Φύλλου 101 27 Απριλίου 2012 Διευκρινίζεται ότι οι παλιές άδειες οδήγησης για δίκυκλα και ερασιτεχνικά διπλώματα, καθώς και όσες εκδοθούν από εξετάσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 18 Ιανουαρίου 2013, θα συνεχίσουν να ισχύουν, είτε μέχρι ο κάτοχος τους συμπληρώσει την ηλικία των 65 ετών είτε μέχρι το έτος 2033.

τρελλα

Το παλαιό έντυπο (βιβλιαράκι πράσινο-σιέλ) ισχύει για οδήγηση μόνο στη χώρα μας μέχρι το 2033 και μέχρι την ηλικία των 65 ετών αν βεβαίως δεν συντρέχουν ενδιάμεσα λόγοι ανανέωσής των π.χ. για λόγους υγείας ή ανανέωση λόγω επαγγελματικής χρήσης της άδειας. Το παλαιό έντυπο (ροζ τρίπτυχο) ισχύει για οδήγηση και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2033. Καλό όμως θα είναι εφόσον θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και να ενοικιάσετε αυτ/το, να το αντικαταστήσετε με το νέο έντυπο σε πλαστική μορφή επειδή το όνομα και το επώνυμο είναι εκτυπωμένο και με λατινικούς χαρακτήρες. τρελλα ολε...............η χωρα του οτι να ναι και του οπως να ναι..........................για παρα και κουμπαρα πρωτοι........ αντε γεια...................

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ

ΡΕ ΣΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΗΚΑ..... ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;;;;;;;

sotos

ΟΛΑ τα διπλωματα που χορηγηθηκαν απο τα τμηματα τροχαιας της Ελην. Αστυνομιας - δηλαδη μοτοποδηλατων- πρεπει να αντικατασταθουν εως 18-01-2015 απο την εκαστοτε υπηρεσια μεταφορων.

ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΡΕΧΑ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ Κ ΕΓΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΙ 50ΑΡΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΗΓΕΙ ΤΟ 2036 ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ .......... 1oν ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!! ΨΑΞΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΨΑΞΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΡΩΤΟΥΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑ 2ον Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΛΕΕΙ Η ΑΛΛΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΠΑΝ ΑΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΡΑΤΑΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2036 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 2008 ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΦΘΟΡΑΣ 70 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΤΕ Κ ΛΕΩ ΑΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ;;;;ΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΥΡΟ Η ΛΗΦΜΕΝΟ ΔΙΠΛΩΜΑ;;;;; ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΩ ΕΔΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΔΛΔ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ;;;;; ΓΡΑΨΤΑ ΜΟΥ ΤΗΣ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Κ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ Κ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ Κ ΛΕΕΙ .........ΕΓΩ;;;;;;;;;; ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;;;;;; ΑΠΛΑ Μ Π Α Χ Α Λ Ο Ο Ο........... ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΓΡΑΨΟΥΝ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2036

Μ-16

ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ;;

****

Γι αυτούς που έχουν το δίπλωμα τους πριν το 2012 (πχ δεκαετία 90) τι θα γίνει? θα το αλλάξουν και αυτοί?

ai sixtir βαρέθηκα...

Και για το 45ευρω που κοστίζει η εκτύπωση!!!! Σσσσσ ησυχία.

τακης

δεν κατάλαβα τπτ.....

BASILIS

-διπλώματα που χορηγήθηκαν... (δηλαδή μέχρι 18-01-2015) -προθεσμία για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης είναι μέχρι τις 18-01-2015. καλο ??? το διαβασε καθολου πριν 'πεταξει'

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atma

Αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες έκανε 42χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας.

hackers

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η εξαπάτηση των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, στην οποία πέφτουν θύματα χιλιάδες χρήστες. Οι απατεώνες χτυπάνε συνήθως Σαββατοκύριακο, που ο κόσμος μπαίνει περισσότερο στα social media…