ΕΟΠΥΥ: Με αξιολόγηση και μόρια η πληρωμή των ιδιωτικών κλινικών

ΕΟΠΥΥ: Με αξιολόγηση και μόρια η πληρωμή των ιδιωτικών κλινικών

Με βάση έξι κριτήρια θα κατανέμεται το κονδύλι για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές - Βορίδης: «Αυτός ο τρόπος αξιολόγησης βάζει σε διαδικασία ανταγωνισμού τους ιδιώτες της υγείας. Διατηρούμε την κατανομή ανά πάροχο εισάγοντας συντελεστές στις 140 ιδιωτικές κλινικές της χώρας»

ΕΟΠΥΥ: Με αξιολόγηση και μόρια η πληρωμή των ιδιωτικών κλινικών
Την αλλαγή του τρόπου κατανομής του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα θα καθορίζει τα ποιοτικά κριτήρια με τα οποία θα κατανέμεται το κονδύλι για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ανά ιδιωτική κλινική.

Τα κριτήρια είναι τα εξής: α) η ποιότητα των υποβολών των παραστατικών από κάθε κλινική προς τον ΕΟΠΥΥ, β) ποιότητα νοσηλευτικού έργου με βασική παράμετρο αξιολόγησης τις επανεισαγωγές, γ) επέρκεια υπηρεσιών κλινικής με βάση τον αριθμό των ενεργών ιατρικών ειδικοτήτων, δ) βαρύτητα περιστατικών που αντιμετωπίζει κάθε κλινική, ε) υποδομή σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας, στ) υποδομές γενικά και εξοπλισμός.

Για κάθε ένα από τα κριτήρια που πληρεί κάθε κλινική θα «κερδίζει» πόντους καθώς αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο ποσοστό, π.χ. η ποιότητα των υποβολών 30%, η ποιότητα του νοσηλευτικού έργου 25%, εκείνη της επάρκειας κλινικής 10%, η βαρύτητα περιστατικών 20%, η υποδομή σε ΜΕΘ 20% και των γενικών υποδομών 5%.

«Αυτός ο τρόπος αξιολόγησης βάζει σε διαδικασία ανταγωνισμού τους ιδιώτες της υγείας. Διατηρούμε την κατανομή ανά πάροχο εισάγοντας συντελεστές στις 140 ιδιωτικές κλινικές της χώρας», είπε ο κ. Βορίδης.
Κλείσιμο

Το 2013 έγιναν 440.000 νοσηλείες ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές. Η κλειστή δαπάνη που έχει προϋπολογίσει ο ΕΟΠΥΥ για τις νοσηλείες είναι 235 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του έτους υπολογίζεται ότι έχει γίνει υπέρβαση κατά 55 εκατ. ευρώ στις νοσηλείες των ασφαλισμένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης