Τι απαντούν οι δήμαρχοι Πατρέων και Λαρισαίων στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τι απαντούν οι δήμαρχοι Πατρέων και Λαρισαίων στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αντιδρούν τόσο στον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων όσο και στο θέμα της αξιολόγησης

Τι απαντούν οι δήμαρχοι Πατρέων και Λαρισαίων στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανακοινώσεις με τις οποίες επιχειρούν να επιχειρηματολογήσουν για την απόφασή τους είτε να μην συμμορφωθούν με το αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποστολή στοιχείων για τη μετατροπή συμβάσεων βάσει του ΠΔ 164 εξέδωσαν οι δήμοι Λάρισας και Πάτρας.

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να παρουσιάσει «μια εντελώς πλαστή εικόνα, επιτιθέμενη συκοφαντικά κατά δημάρχων και αιρετών της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θέλουν, δήθεν, να καλύψουν παρανομίες και παρατυπίες, απειλώντας τους μάλιστα με εισαγγελικές παρεμβάσεις και δικαστικές διώξεις». 

Κλείσιμο
Υποστηρίζεται, δε, στην ανακοίνωση ότι άλλο η διαδικασία ελέγχου των πλαστών πτυχίων - που ξεκίνησε με νόμο του 2013 επί υπουργίας Μανιτάκη - και άλλο ο έλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων. «Αποσιωπούν επίσης οι εμπνευστές αυτής της χυδαίας και συκοφαντικής επίθεσης, ότι η μετατροπή συμβάσεων έγινε με συμμετοχή συλλογικών οργάνων και ανεξάρτητων αρχών (Δημοτικά Συμβούλια, Υπηρεσιακά Συμβούλια και ΑΣΕΠ). Με τις ενέργειές της η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ουσιαστικά ακυρώνει το ΠΔ 164/2004 το οποίο έχει κριθεί θετικά από το ΣτΕ, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο και δίνει στο ΑΣΕΠ το κεντρικό ρόλο του ελέγχου. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα έγινε κατ' εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας και κρίθηκε αμετάκλητα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ποιος λοιπόν τηρεί τη νομιμότητα;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης - ένας από τους δήμους που περιλαμβάνεται στον πρώτο φάκελο που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου - με δήλωσή του χαρακτηρίζει την διαδικασία της αξιολόγησης ως «προαναγγελθέν έγκλημα».

«Αυτό που επιδιώκει η περίφημη διαδικασία αξιολόγησης είναι η βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με στόχο να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να αντικατασταθεί με δίμηνες και 6μηνες συμβάσεις. Θεωρούμε απαράδεκτο να καταγγέλλουν τα φαινόμενα όψιμα σήμερα αυτοί που τα δημιούργησαν. Πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διαίρεση των εργαζομένων» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Πελετίδης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης