Κύπρος: Απεργούν την Παρασκευή οι δημόσιοι υπάλληλοι

Κύπρος: Απεργούν την Παρασκευή οι δημόσιοι υπάλληλοι

Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Κύπρου απεργούν αντιδρώντας σε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε φορολόγηση του εφάπαξ - Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

Κύπρος: Απεργούν την Παρασκευή οι δημόσιοι υπάλληλοι
Ο γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) Γλαύκος Χαζηπέτρου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας στη Λευκωσία ότι το Γενικό Συμβούλιο της συντεχνίας επικύρωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας την επόμενη Παρασκευή.

Επίσης ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα δικαιωμάτων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Κύπρου απεργούν αντιδρώντας σε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε φορολόγηση του εφάπαξ.

Κλείσιμο
Την Παρασκευή θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Στην απεργία συμμετέχουν οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί οι οποίοι όμως θα πάνε κανονικά στις δουλειές τους και συμβολικά θα επεργήσουν μόνο οι εκπρόσωποι τους.

Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στη κοινή γνώη καθώς έχει επιλεγεί η Παρασκευή για την πραγματοποίηση της, δημιουργώντας υποψίες ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν να κερδίσουν ένα τριήμερο μέσα στον Σεπτέμβριο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης