«Μαύρη» πρωτιά με 1 δισ.€ τζίρο στα αναβολικά

 «Μαύρη» πρωτιά με 1 δισ.€ τζίρο στα αναβολικά

Κορυφή του παγόβουνου το άγριο φονικό της Μάνης - Τα περνάνε στη χώρα μας γιατί εδώ είναι πλημμέλημα ενώ στη λοιπή Ευρώπη κακούργημα - Εναν χρόνο τώρα το ΣΔΟΕ ερευνά το φονικό κύκλωμα

Κύριος κόμβος της διακίνησης αναβολικών για ολόκληρη την Ευρώπη είναι η Ελλάδα λόγω της έλλειψης ελέγχων, αλλά και του ξεπερασμένου νομοθετικού πλαισίου για τις ουσίες που σκοτώνουν. Με τον τζίρο των παράνομων και επικίνδυνων σκευασμάτων να ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ τον χρόνο στη χώρα μας, η διακίνηση και το λαθρεμπόριο των αναβολικών διώκεται στην Ελλάδα ως πλημμέλημα με τον αθλητικό νόμο «Περί καταπολέμησης ντόπινγκ» και ποινή που δεν ξεπερνά τα δύο έτη φυλάκισης.

Την ίδια ώρα, στην υπόλοιπη Ευρώπη τα αναβολικά κατατάσσονται στις ναρκωτικές ουσίες και η διακίνησή τους αποτελεί κακούργημα. Χάρη στις ποινές-χάδι, λοιπόν, οι dealers ολόκληρης της Ευρώπης επιλέγουν την Ελλάδα ως κέντρο εισαγωγής των ουσιών τους αφού, ακόμη κι αν συλληφθούν, δεν κινδυνεύουν με φυλάκιση. Παράλληλα, ένας βρόμικος χορός μαύρου χρήματος, κυκλωμάτων, απειλών και βίας έχει στηθεί γύρω από το λαθρεμπόριο των αναβολικών, με τη διπλή δολοφονία στη Μάνη να φέρνει στο φως το τι πραγματικά συμβαίνει κάτω από τα μάτια των Αρχών.Εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, τα παγκόσμια κυκλώματα μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες αναβολικών από την Ινδία, το Πακιστάν και την Κίνα στη Γηραιά Ηπειρο μέσω της χώρας μας. Αξιωματούχοι του ΣΔΟΕ, επιστήμονες και ειδικοί που ασχολούνται με το θέμα της ντόπας επισημαίνουν στο «ΘΕΜΑ» πως η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε όριο: «Γέμισαν οι παραλίες με αγόρια και κορίτσια που “χτίζουν” κορμιά με αναβολικά και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Γιατί αν δεν πεθάνουν από τις παρενέργειες των απαγορευμένων σκευασμάτων, κινδυνεύουν από τις αλλοιώσεις που προκαλούν στο μυαλό οι συγκεκριμένες ουσίες, ή και από τα ίδια τα κυκλώματα που τα πωλούν αν οι πελάτες καθυστερήσουν να πληρώσουν».

Εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ για την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινεί τεράστιες ποσότητες αναβολικών από την Ινδία στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί αυτοσχέδια αποθήκη σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, όπου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από 28 είδη αναβολικών αξίας -στη χονδρική- 58.000 ευρώ. Οι Αρχές βρήκαν την άκρη του νήματος έπειτα από καταγγελίες ότι «φουσκωτοί» παρελαύνουν καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο για να προμηθευτούν στη χονδρική απαγορευμένες ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια διαθέτουν σε γυμναστήρια και χώρους άθλησης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μη εγκεκριμένα και αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα φτάνουν καμουφλαρισμένα στην Ελλάδα με εταιρείες κούριερ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν όλη η ποσότητα διατίθεται στη χώρα μας ή ένα μέρος εξάγεται στην Ευρώπη. 

Οι χονδρέμποροι και το Ιντερνετ 

Η βιομηχανία των αναβολικών σκοτώνει νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, με τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων να μη βγαίνει ποτέ στη δημοσιότητα. Η υπόθεση με τους δύο μποντιμπίλντερ στη Μάνη ανέδειξε το θέμα που κάποιοι, για άγνωστους λόγους, επιμένουν να κρύβουν κάτω από το χαλάκι: πώς οι νέοι παγιδεύονται στα αναβολικά και πώς καταλήγουν μετά από συστηματική χρήση των συγκεκριμένων ουσιών. Το Διαδίκτυο είναι ένα από τα μέσα της διακίνησης αναβολικών, από όπου ο χρήστης μπορεί να προμηθευτεί με την πιστωτική του κάρτα σκευάσματα και κοκτέιλ αναβολικών από εταιρείες του εξωτερικού για να «φουσκώσει» και να κάψει το λίπος.

Οι πιο ψαγμένοι έχουν τις άκρες και αγοράζουν αναβολικά από τους δικούς τους ντίλερ, οι οποίοι εκτελούν και χρέη mixologist. Δηλαδή αναλαμβάνουν να δώσουν έτοιμο προς χρήση το κοκτέιλ των απαγορευμένων ουσιών στον πελάτη τους. Τεστοστερόνη που προκαλεί αύξηση του μυϊκού ιστού και αυξητική ορμόνη είναι τα δύο πιο συνηθισμένα αναβολικά σκευάσματα, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες ουσίες τις οποίες οι χρήστες αναμειγνύουν, χρησιμοποιώντας ακόμη και φάρμακα για τον καρκίνο και τον θυρεοειδή.

«Ο ΕΟΦ προσπαθεί να ελέγξει τα σημεία πώλησης όπως είναι τα γυμναστήρια. Θέλουμε περισσότερο προσωπικό έτσι ώστε να είμαστε περισσότερο επαρκείς σε αυτό τον ρόλο που η Πολιτεία μάς έχει αναθέσει, και σε συνεργασία με την Αστυνομία και το αρμόδιο τμήμα του ΣΔΟΕ να προσπαθήσουμε να πατάξουμε το φαινόμενο. Οταν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, λειτουργούμε σε συνεργασία με την Αστυνομία ή το ΣΔΟΕ και πραγματικά έχουν γίνει στο παρελθόν πολύ σημαντικές αποκαλύψεις», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Λιντζέρης και συμπληρώνει: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από τους ελέγχους και την αποτελεσματικότητα αυτών γιατί πιστεύω ότι η ιστορία με τα αναβολικά είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που εμείς βρίσκουμε. Πρέπει να γίνουν εντατικότεροι έλεγχοι σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου οι υπάλληλοι του οργανισμού να μη φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους. Ο ΕΟΦ κατά καιρούς προειδοποιεί με ανακοινώσεις στη σελίδα του για τις καταστροφικές συνέπειες των αναβολικών. Είναι φάρμακα που μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή. Τα αναβολικά είναι τελείως παράνομα και δεν διακινούνται μέσω της συνήθους εφοδιαστικής αλυσίδας. Πολλές φορές, δε, κάποια που διατίθενται ως συμπληρώματα διατροφής και δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ περιέχουν διάφορες απαγορευμένες ουσίες και ενδεχομένως και αναβολικές». 

Τους «αθωώνει» ο νόμος 

Την ώρα, λοιπόν, που ακόμη και συνοικιακά γυμναστήρια έχουν μεταμορφωθεί σε χώρους χρήσης αναβολικών ουσιών και το εμπόριό τους συναγωνίζεται σε κέρδη ακόμα και αυτό των ναρκωτικών, οι μεγάλες υποθέσεις διακίνησης ντόπας που έχουν εξιχνιαστεί στη χώρα μας είναι πραγματικά ελάχιστες. Μοιάζει αδιανόητο το γεγονός ότι βαρόνοι της ντόπας χρησιμοποιούν το τέχνασμα να βαφτίζουν τα αναβολικά φαρμακευτικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής έτσι ώστε να μπορούν να τα διακινούν νόμιμα, με την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά να αναθεωρήσει το νομοθετικό πλαίσιο. Να εντάξει δηλαδή τα φάρμακα-αναβολικά σε ειδική κατηγορία (όπως στην περίπτωση των ναρκωτικών ουσιών) έτσι ώστε να χρειάζονται ειδική ιατρική συνταγή για να μπορέσει κάποιος να τα αγοράσει.

Μια τέτοια υπόθεση κατέληξε ουσιαστικά σε φιάσκο αφού το κατηγορητήριο που έστησε η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος στο δικαστήριο. Από τις έρευνες προέκυψε ότι για σχεδόν μία δεκαετία ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διακινούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη τεράστιες ποσότητες αναβολικών σκευασμάτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οπως προκύπτει από το πόρισμα του ΣΔΟΕ, μόνο για την αγορά των σκευασμάτων -σε τιμές χονδρικής και μάλιστα ως φάρμακα και όχι ως συμπληρώματα- διέθεσε «το έτος 2003 863.077,71 ευρώ και το έτος 2004 1.430.861,70 ευρώ». Με απλά λόγια, τα αναβολικά στεροειδή που αγόρασε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τα πούλησε σε τουλάχιστον δεκαπλάσιες, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, με έδρα την Αθήνα και φαρμακείο-βιτρίνα στην επαρχία, αγόραζε τεράστιες παρτίδες αναβολικών από φαρμακευτικές εταιρείες τις οποίες, αφού «επεξεργαζόταν» παρασκευάζοντας θανατηφόρα κοκτέιλ, έριχνε στη συνέχεια σε γυμναστήρια και αθλητικούς χώρους της Ελλάδας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε δεκαπλάσιες τιμές.

Δεύτερη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή γνωστού αθλητή του body building, ο οποίος συλλαμβάνεται το 2003 με 3.130 δισκία αναβολικών, 100 δισκία εφεδρίνης, αμπούλες περίεργων σκευασμάτων και αποδείξεις αποστολής προς χώρες του εξωτερικού 106 δεμάτων συνολικού βάρους 118,765 κιλών, αλλά και ενός πιστολιού. Η ποινή-χάδι που επιβάλλεται του επέτρεψε να επιστρέψει δριμύτερος στη διακίνηση αναβολικών, για να συλληφθεί και πάλι τον Φεβρουάριο του 2012 για παράβαση του νόμου «Περί καταπολέμησης του ντόπινγκ», διότι, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, «χρησιμοποιώντας ταχυδρομικές θυρίδες, εισήγαγε παράνομα από την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία εκατοντάδες δέματα, δηλώνοντας ψευδώς ότι περιέχουν βότανα, χαρτική ύλη, αναμνηστικά κ.λπ.».   Σε έρευνα που έγινε σε δύο δέματα βρέθηκαν 3.000 δισκία αναβολικών με την ένδειξη methandienone, 10.000 δισκία anabol, 40 ενέσιμες αμπούλες με την ένδειξη testostrerone κ.λπ. Στο σπίτι του βρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής και σε ειδικό αρχείο αναγράφονταν 121 ταχυδρομικές αποστολές αναβολικών σε Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ολλανδία, ακόμη και Αυστραλία. Στο υπόγειο γκαράζ της κατοικίας βρέθηκε μια πανάκριβη Porsche με την οποία κυκλοφορούσε, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία, «από την έρευνα προέκυψε ότι οι γερμανικές τελωνειακές αρχές κατά τα δύο τελευταία έτη διενεργούν έρευνα για το κύκλωμα της εγκληματικής οργάνωσης, στο οποίο αρχηγικό ρόλο διαδραματίζει ο … (σ.σ.: αναφέρει τα στοιχεία του αθλητή body bulding), που διακινεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. μεγάλες ποσότητες αναβολικών». 

Ο ρόλος πολλών φαρμακείων και τα συμπληρώματα διατροφής

Τους τελευταίους μήνες οι έρευνες του ΣΔΟΕ ανέδειξαν έναν ακόμη τρόπο διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων αναβολικών. Στις 10 Νοεμβρίου κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μπαίνει σε φαρμακείο στην Κυψέλη ύστερα από πληροφορίες ότι ο ιδιοκτήτης είναι διακινητής περίεργων συμπληρωμάτων διατροφής και αναβολικών, χωρίς φυσικά να διαθέτει κάποιο παραστατικό. Του επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 2.726.000 ευρώ και η έρευνα συνεχίστηκε προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο είναι το συγκεκριμένο κύκλωμα που «ναυλώνει» φαρμακεία για να «σπρώχνει» τεράστιες ποσότητες αναβολικών σε αθλητές και γυμναστήρια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στις αρχές του χρόνου, με αφορμή τον εντοπισμό ενός γνωστού ποδοσφαιριστή ομάδας της Α’ Εθνικής να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ο συνήγορός του κ. Γιάννης Μαρακάκης αποστέλλει έγγραφο στον ΕΟΦ και στο υπουργείο Υγείας με το οποίο ειδοποιεί ότι στην ελληνική αγορά διατίθενται συμπληρώματα διατροφής τα οποία είναι νοθευμένα με αναβολικά και συνεπώς άκρως επικίνδυνα. Ο κ. Μαρακάκης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» τονίζει: «Μέχρι πρόσφατα είχαμε να αντιμετωπίσουμε το παρεμπόριο αναβολικών ουσιών ως ένα σοβαρό πεδίο εγκληματικής δραστηριότητας. Τα τελευταία δύο τουλάχιστον έτη το παρεμπόριο συνοδεύεται και από εμπόριο που φέρει μανδύα νομιμότητας. Η ελληνική αγορά έχει δηλητηριαστεί με συμπληρώματα διατροφής τα οποία πωλούνται ελεύθερα στα ράφια καταστημάτων, και κυρίως φαρμακείων, και τα οποία άλλα αναγράφουν στην ετικέτα και στην πραγματικότητα είναι νοθευμένα με απαγορευμένες ουσίες».

ΣΧΟΛΙΑ (49)

TK

Τα πράγματα είναι απλά. Ότι έχει τη λέξη μπροστά "απαγορευμένο" και "παράνομο" συνεπάγεται με πολλά ευρώ στο τέλος της πρότασης. Βλέπε ναρκωτικά κλπ. Οι ολιγάρχες που κυβερνάνε αυτό το κράτος θα στείλουν τα όργανά τους να κάνουν ντου στους μικροπωλητές για να τους βάλουν μέσα. Ξεκινά από τα ΜΜΕ σαν ωραιότατη προπαγάνδα με βαρύγδουπες λέξεις όπως "ουσίες που σκοτώνουν", "μάστιγα" κοκ που θα συνοδεύονται με φωτογραφίες με ντούκια. Θα συνεχιστεί με εφόδους, συλλήψεις σε (ήδη) γνωστά στέκια, πρόσωπα κλπ. Η αγορά θα στερέψει για λίγο καιρό. Θα μοιραστεί ξανά η τράπουλα και το εμπόριο αναβολικών μαζί με τους τρελούς του τζίρους θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά των λαμόγιων του κράτους. Στην ουσία, δεν θα σταματήσει καμία συναλλαγή. Καμία. Απλά το μόνο που θα γίνει είναι να καρτελοποιηθεί το εμπόριο. Οι dealers θα εφεθούν ελεύθεροι (υπό επιτήρηση για να μην... παραστρατήσουν σε εναλλακτικά κανάλια) και θα προμηθεύονται πλέον τα εμπορεύματά τους από τους μεσάζοντες. Οι τιμές θα ανέβουν και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Εκτός από τα ντούκια...

Χημικός

1 δις τζίρο από τα αναβολικά;:! Να ένας πολύ ωραίος οικονομικός τομέας που μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί. Άμεση νομιμοποίηση των αναβολικών. Να αρχίσουμε να τα παράγουμε σε εργαστήρια στην Ελλάδα αναγνωρισμένα από τον ΕΦΕΤ, να θέσεις εργασίας για τους χημικούς μας και στην παραγωγή και στον έλεγχο. Να δουλειά και για τους γυμναστές και διατροφολόγους και χημικούς μας. Θα πηγαίνεις σε ένα γυμναστήριο, θα τους λες πως θες να γίνεις και σε πόσο χρονικό διάστημα, ο διατροφολόγος θα βγάζει πρόγραμμα διατροφής , ο χημικός πρόγραμμα αναβολικών, ο γυμναστής πρόγραμμα προπόνησης. Να δουλείες και για τους γιατρούς μας. Μια ειδική ασφάλεια με τσεκ απ κάθε εβδομάδα να βλέπεις που είναι οι ορμόνες και να αλλάζει ο χημικός του γυμναστηρίου τις ποσότητες και τα είδη για να ελαχιστοποιείς τους κινδύνους. Να δουλείες και στον τουρισμό, θα κάνουμε bodybuildingoτουρισμο. Όποιος δεν μπορεί να αποκτήσει το σώμα που θέλει στη χώρα του επειδή εκεί απαγορεύονται τα αναβολικά, θα έρχεται στην Ελλάδα να γίνει ντούκι. Να το συνάλλαγμα από εξαγωγές αναβολικών, να το συνάλλαγμα από τον bodybuilingoτουρισμο, να θέσεις εργασίας, να ωραία σώματα. Όσο για τα προβλήματα υγείας, με εβομαδιαίο τσεκαπ και χημικό πάνω από το κεφάλι σου είναι αδύνατο να πάθεις τίποτα, με τόσους κύκλους, αντικύκλους και αναστολείς, ο οργανισμός δεν καταλαβαίνει καν ότι ντοπάρεται. Οι χημικοί ξέρουν καλά τη δουλεία τους. Άλλωστε, από το να έχεις 100 κιλά λίπος όπως είναι ο τυπικός Έλληνας μετά τα 30, καλύτερα να έχεις 100 κιλά μύες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές από έναν άνδρα με περισσότερα ανδρογόνα και μηδέν αροματάση. Απελευθερώστε τα να χεστούμε στα λεφτά και στα μούσκουλα!!!

νεο

ακουσα στο ραδιο οτι οι γονεις των δολοφονημενων θυματων θα κανουνε μηνυσεις στα ΜΜΕ διοτι ολοι προβαλουν τις φωτος των σκοτωμενων παιδιων τους χωρις να τους ρωτησουνε και μαλιστα βαζοντας θεματα και τιτλους ενοχοποιοντας τους ουσιαστικα και αδικα , μη σεβομενοι καν οτι ειναι ΤΑ θυματα και τη μνημη τους. ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΦΩΤΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ οτι και καλα εκαναν εμποριο.

fredy

Όλοι αυτοί οι κατά φαντασίαν γυμνασμένοι φουσκοτοί...άς διαβάσουν τήν αρχαία ιστορία τού Μίλωνα τού Κρωτονιάτη,πώς γυμναζόταν μέ αποτέλεσμα τήν εξι φορές ανάδειξή του σε Ολυμπιονίκη,πάλης...είναι κάτι πού τα φουσκωτά παλικαράκια ούτε στόν ύπνο τους δέν τά βλέπουν.

ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ

ΓΙΑ ΝΑΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑΣ , ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ . ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΜΠΡΑΤΣΟΜΕΝΗ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΜΠΡΑΤΣΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ . ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ . ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΡΑΤΣΑ ΑΠΛΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ . ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΑΘΛΗΜΑΤΑ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ . ΠΟΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ , ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΑ (ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ) ΦΑΡΜΑΚΑ.

Χόλμς

Οποιος εχει 20 πόντους μόριο, δεν χρειαζεται να αποδείξει τιποτα. Φοράει ενα ποδηλατικό σορτσάκι και ολοι προσκυνούν. Οποιος εχει γαριδακι, θα αναγκαστεί να κανει κατι για την εμφάνιση του και σιγουρα το φουσκωτό σωμα τραβάει τις γυναικες. ΑΝ ΟΜΩΣ δεν τις ικανοποιήσεις στο κρεββατι σου λενε παρε το γαριδακι σου και δρομο. Εγω με 18 πόντους δεν χρειαζεται να γινω γορίλας χρυσαυγιτης, απλα κανω τρέξιμο για μα μην ειμαι λαπας.

@

σιγα βρε σουπερμαν !

χοχο

Kι εγώ το ίδιο.. με αυτό το μήκος μόνο τρεξιματάκι! χαχα

Στελιος

Μπορεις να κανεις σωμα χωρις αναβολικα... Εσυ κατσε στο τρεξιμο και ασε αυτους που οντως ξερουν να αποκτουν μια χαρα σωματοδομη και να αναρωτιεσαι τι φαρμακο χρησιμοποιουν. Α! Και να την και 18...

Πανος

Τα αναβολικα εκδηλωνουν τις παρενεργειες μετα απο καιρο........... τα περνεις στην αρχη γλυκαινεσαι αλλα μετα σκάει η λυπητερη σε συκωτι κ νεφρά. Μόνο ηλιθιος πρεπει να εισαι για να πάρεις τετοιες μπουρδες.

Καπαδοκης

Μπροστα στα μεγαλα μπρατσα και στον θαυμασμο των κοριτσιων τι ειναι η υγεια, καπως ετσι σκεφτονται ολοι αυτοι που παιρνουν αναβολικα

GT-R

...οπως το περιμενα...πηρε αλλη τροπη το θεμα τωρα,θα το μελετησουν(και καλα)και μετα απο χρονια που θα ξανασυμβει κατι θα το...ξαναμελετησουν..για σου ρε ελλαδα ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!

Jeremy

ΠΑΛΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ...?? ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ..

ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ

Στον ανδρα καλο ειναι η αυξηση της μυικης μαζας.Τωρα για τις παρενεργιες των αναβολικων μαλον παραμυθια ειναι γιατι αλλιως δεν γεμιζε ο κοσμος φουσκωμενους.Οσο χαζος και να ειναι καποιος κανεις δεν θελει να βλαψει την υγεια του.

Μαρια

Ναι, αλλά μυική μάζα κάτω, όχι πάνω...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zak0

Επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, δύο μηχανοκίνητες και εννέα πεζοπόρες ομάδες, ενώ συνδράμουν και 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ - Στο νησί και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς - Εκκενώθηκε η περιοχή από το Κερί ως τον Αγαλά - Η φωτιά ξεκίνησε από την Λιθάκια, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε

72
zak__1_

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, προτείνεται η παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης για δύο φυσικούς αυτουργούς (καταστηματάρχης και μεσίτης) και τέσσερις αστυνομικούς

7