Έτσι θα γίνει ο Φαληρικός όρμος σύμφωνα με το υπ. Περιβάλλοντος

Έτσι θα γίνει ο Φαληρικός όρμος σύμφωνα με το υπ. Περιβάλλοντος

Δείτε τις αλλαγές που θα γίνουν από την εκβολή του ποταμού Κηφισού μέχρι την απόληξη της λεωφόρου Συγγρού

Έτσι θα γίνει ο Φαληρικός όρμος σύμφωνα με το υπ. Περιβάλλοντος
Το «πράσινο φως» έδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την ανάπλαση του μετώπου της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας προς το Φαληρικό όρμο, από την εκβολή του ποταμού Κηφισού μέχρι την απόληξη της λεωφόρου Συγγρού.



Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μανιάτης υπέγραψε σήμερα την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής.
 
Κλείσιμο


Σχετικά με το θέμα, ο κ. Μανιάτης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου είναι από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε. Δίνουμε ζωή στην παραλιακή Αθήνα, επανασυνδέοντάς την με το θαλάσσιο στοιχείο μέσω της ανάπλασης της παραλίας. Το έργο αποτελεί μέρος των αναπτυξιακών αξόνων που έχουμε εντάξει στο μεγάλο στρατηγικό μας σχεδιασμό που στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγής και της απασχόλησης, στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής». 



Η ολοκληρωμένη ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου επιδιώκει τους εξής στόχους:

Περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό την άσκηση – άθληση και την ψυχαγωγία.



Αποκατάσταση της απρόσκοπτης επικοινωνίας του αστικού ιστού με το θαλάσσιο μέτωπο, με τη λειτουργική αναδιάταξη των τεχνικών υποδομών και ειδικώς των συγκοινωνιακών έργων της παράκτιας ζώνης



Αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της άμεσης και ευρύτερης περιοχής



Λειτουργική και αισθητική συνοχή της παραλιακής ζώνης του Παλαιού Φαλήρου με το Πάρκο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με το πράσινο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας τα ήδη υλοποιημένα Ολυμπιακά έργα στο Φαληρικό μέτωπο, από τον Ιλισσό έως το Δέλτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης