Δύο Έλληνες εξαπάτησαν 360.000 Γερμανούς μέσω ψεύτικων λαχείων!

Δύο Έλληνες εξαπάτησαν 360.000 Γερμανούς μέσω ψεύτικων λαχείων!

Τα κέρδη τους από τις απάτες ξεπερνούν τα 36,5 εκατ. ευρώ – Δρούσαν από  τον Ιανουάριο του 2009 έως το Νοέμβριο του 2012 – Πώς παγίδευαν τα θύματά τους και τους αποσπούσαν χρήματα - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές

Δύο Έλληνες εξαπάτησαν 360.000 Γερμανούς μέσω ψεύτικων λαχείων!
Μια απίστευτη υπόθεση απάτης με τυχερά παιχνίδια ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας. Εγκληματική ομάδα που δρούσε για πάνω από τρία χρόνια κατάφερε να εξαπατήσει χιλιάδες πολίτες στη Γερμανία και να βγάλει κέρδη που ξεπερνούν τα 36 εκατομμύρια ευρώ! Την Τρίτη σε συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις γερμανικές, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, που είναι αρχηγικά μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής, έπειτα από αίτημα των γερμανικών αρχών, κατάφερε να εντοπίσει στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα και τη Βουλιαγμένη, δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε απάτες χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας.

Κλείσιμο
Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 44 και 36 ετών, η παράνομη δράση των οποίων εντοπίζεται από τον Ιανουάριο του 2009 έως το Νοέμβριο του 2012, όπως προέκυψε στο πλαίσιο στενής συνεργασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με την Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (ΒΚΑ).

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι δύο Έλληνες αποτελούν αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία κατάφερε να εξαπατήσει (στη Γερμανία) περίπου 360.000 άτομα, μέσω συμμετοχής τους σε «υποτιθέμενες» υπηρεσίες κληρώσεως λαχείων – λοταρίας κ.λπ. Με τη μεθοδολογία αυτή κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 36.545.119 ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιγνίων, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια τους έπειθαν να συμμετάσχουν - καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ - σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή/και σε λοταρίες.

Επίσης, οι δράστες είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες, μέσω των οποίων νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα, ενώ μετέφεραν – διακινούσαν τα χρηματικά αυτά ποσά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανά την υφήλιο, για να μην εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές.

Το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας και κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής της Εισαγγελίας του Κρέφελντ Γερμανίας, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες αλλά και εταιρείες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε οικία του 44χρονου, στην περιοχή της Αθήνας :
-κεντρική μονάδα Η/Υ, εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων USB,
-4 βιβλιάρια καταθέσεων Ελληνικών τραπεζών,
-ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και
-6 σφραγίδες (μία Ελληνική και πέντε ξενόγλωσσες).

Σε οικία του 36χρονου, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, βρέθηκαν τρεις 3 κλειστοί φάκελοι, που περιείχαν διάφορα έγγραφα.

Στην έδρα δύο εταιρειών των δραστών, στην Αθήνα :
-2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 
-3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 
-4 φορητοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB και σκληρός δίσκος εντός θήκης,
-ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και
-3 ξύλινες ξενόγλωσσες σφραγίδες.

Όλα τα κατασχεθέντα θα υποβληθούν στον αρμόδιο Ανακριτή, όπου απεστάλη το αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο της αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης