Έξι νέα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης στο Λιμενικό Σώμα

Έξι νέα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης στο Λιμενικό Σώμα

Το κόστος της αγοράς τους ανέρχεται στα 13,3 εκατ. ευρώ

Με έξι  παράκτια περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης συνολικής αξίας 13,3 εκατομμυρίων ευρώ  ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα  μετά την υπογραφή της  σύμβασης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η  οποία  προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη αγορά  συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB- 24G», κατάλληλα διαμορφωμένα να επιχειρούν σε κατάσταση θαλάσσης κατά Douglas6 και είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Φέρουν δύο (02) κύριες Μηχανές τετράχρονες και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,76μ. και το πλάτος τους 6,44μ., ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά  ατόμων.

«Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σπουδαιότητας, τόσο από οικονομικής άποψης λόγω του υψηλού του προϋπολογισμού, όσο και από επιχειρησιακής, καθώς θα συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου του Λιμενικού Σώματος με έξι (06) νέας κατασκευής περιπολικά σκάφη, αναβαθμίζοντας σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παράλληλα, αντισταθμίζει το σταδιακό παροπλισμό των υπαρχόντων περιπολικών σκαφών λόγω παλαιότητας και κατ΄ επέκταση συμβάλλει στην επίτευξη της βέλτιστης επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και συνολικά τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.

Η αγορά αυτή συνδράμει στην κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Δημήτρης Κορίνθιος

Ο ΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ???

Costis

Ετσι θα τους φέρνουν ποιο γρήγορα στη χώρα και θα αποφεύγουν τη ταλαιπωρία και το κίνδυνο να πνιγούν ,όταν βουλιάζουν τα σαπιοκάραβα και παριστάνουν τους ναυαγούς . Ποιο πολλοί ειναι οι έποικοι στην Ελλάδα απο τους γηγενείς . Εκεί μας οδήγησαν οι προδοτικές κυβερνήσεις και έχουν το θράσος να παριστάνουν ακόμα τους σωτήρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ARXAIOLOGIKO

Αποφασισμένη για την υλοποίηση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, συνδέοντας το πλέον εμβληματικό μουσείο της χώρας με το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ και το ξενοδοχείο «Ακροπόλ», είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη