Έξι νέα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης στο Λιμενικό Σώμα

Έξι νέα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης στο Λιμενικό Σώμα

Το κόστος της αγοράς τους ανέρχεται στα 13,3 εκατ. ευρώ

Έξι νέα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης στο Λιμενικό Σώμα
Με έξι  παράκτια περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης συνολικής αξίας 13,3 εκατομμυρίων ευρώ  ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα  μετά την υπογραφή της  σύμβασης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η  οποία  προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη αγορά  συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB- 24G», κατάλληλα διαμορφωμένα να επιχειρούν σε κατάσταση θαλάσσης κατά Douglas6 και είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Φέρουν δύο (02) κύριες Μηχανές τετράχρονες και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,76μ. και το πλάτος τους 6,44μ., ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά  ατόμων.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σπουδαιότητας, τόσο από οικονομικής άποψης λόγω του υψηλού του προϋπολογισμού, όσο και από επιχειρησιακής, καθώς θα συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου του Λιμενικού Σώματος με έξι (06) νέας κατασκευής περιπολικά σκάφη, αναβαθμίζοντας σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παράλληλα, αντισταθμίζει το σταδιακό παροπλισμό των υπαρχόντων περιπολικών σκαφών λόγω παλαιότητας και κατ΄ επέκταση συμβάλλει στην επίτευξη της βέλτιστης επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και συνολικά τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.

Η αγορά αυτή συνδράμει στην κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης