Κύπρος: Πώς «σβήστηκαν» δάνεια σε δικηγόρους, πρώην βουλευτές και πρέσβεις

Κύπρος: Πώς «σβήστηκαν» δάνεια σε δικηγόρους, πρώην βουλευτές και πρέσβεις

Τα δάνεια 176 εκατ. ευρώ της Μαρφίν -Λαϊκή προς εταιρείες του ομίλου της, δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά - Αναλύονται επιπλέον οι επενδύσεις των τραπεζών σε κυβερνητικά ομόλογα, η εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου,  η επένδυση της ίδιας τράπεζας στη ρουμάνικη Banca Transilvania, η έκτακτη ενίσχυση σε ρευστότητα (ELA) και κρατική στήριξη 1,8 δισ. στη Λαϊκή Τράπεζα

Σε δικηγόρους, πρώην βουλευτές αλλά και σε έναν πρέσβη «σβήστηκαν» δάνεια από τράπεζες της Κύπρου, την περίοδο που αυτές βρισκόντουσαν υπό κατάρρευση.

Έπειτα από μήνες συνεδριάσεων με καταθέσεις προσώπων και στοιχείων, ως επί τω πλείστω εμπιστευτικών, η επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής ετοίμασε την έκθεσή της για την κατάρρευση της Κυπριακής Οικονομίας, την οποία διαβίβασε στα κόμματα για παρατηρήσεις.

Τα δάνεια 176 εκατ. ευρώ της Μαρφίν -Λαϊκή προς εταιρείες του ομίλου της, δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά. Αναλύονται επιπλέον οι επενδύσεις των τραπεζών σε κυβερνητικά ομόλογα, η εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου,  η επένδυση της ίδιας τράπεζας στη ρουμάνικη Banca Transilvania, η έκτακτη ενίσχυση σε ρευστότητα (ELA) και κρατική στήριξη 1,8 δισ. στη Λαϊκή Τράπεζα.

Επίσης γίνονται αναφορές στις χορηγήσεις του Συνεργατικού Πιστωτικού Ιδρύματος, στα δάνεια με προνομιακή μεταχείριση, στα μπόνους στελεχών των τραπεζών και τα επακόλουθα των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013.

Διαβάστε το κείμενο της έκθεσης εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αγύριγο κεφάλι

Να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ αμέσως οι ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ αυτές ως ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΣ και συνιστώσες ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος και σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eoka_009

Βιασμοί, γρονθοκοπήματα, κλωτσιές, μαστιγώματα, απειλές για αποκοπή γεννητικών οργάνων, βίαιη τοποθέτηση ενός μεταλλικού κουβά στο κεφάλι του θύματος, σβήσιμο αναμμένων τσιγάρων στον πρωκτό του θύματος, εικονικούς πνιγμούς, στέρηση ύπνου είναι μερικές από τις καταγγελλόμενες πρακτικές βασανιστηρίων 

elas

Ένας 32χρονος και μία 37χρονη, άρπαξαν από το συνεργείο και από τρία οχήματα ένα ραδιόφωνο, μια οθόνη DVD, μια τουρμπίνα, όργανα μέτρησης, διάφορα άλλα εξαρτήματα, ανταλλακτικά και δύο φορητούς υπολογιστές