Μυστήριο με φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού του Άρη Βελουχιώτη

Μυστήριο με φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού του Άρη Βελουχιώτη

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο, ενώ είναι άγνωστο αν πρόκειται για ντοκουμέντο ή φάρσα - Η διαδρομή του Θανάση Κλάρα και η αποκατάστασή του από το ΚΚΕ

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Διαδίκτυο φωτογραφίας που από το blog «XYZ Contagion» υποστηρίζεται ότι παρουσιάζει το κομμένο κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη. Έρχεται στο φως 69 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ.
 
Οι διαχειριστές του ιστότοπου Κλέων Ιωαννίδης και Βασιλική Μετατρούλου, μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος» που αναδημοσιεύει τη φωτογραφία, υποστηρίζουν πως είναι η μοναδική καταπρόσωπο εικόνα που αποτυπώθηκε από τον φανοστάτη της πλατείας των Τρικάλων, εκεί όπου οι διώκτες του έστησαν το «τρόπαιό» τους. Θεωρούν ότι η συγκεκριμένη απεικόνιση δεν υπάρχει στην πλούσια βιβλιογραφία για την Εθνική Αντίσταση, τον πρωταγωνιστή της και τις δραματικές τελευταίες ώρες του. Βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ούτε στα βιβλία, ούτε στα ντοκιμαντέρ, ούτε στα εικονογραφημένα αφιερώματα.
 
Το μόνο γνωστό είναι -και αναφέρεται στην ανάρτηση- πως μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 1945 στάλθηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» από τον ανταποκριτή της με σκοπό να δημοσιευτεί. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκε αναστάτωση. Ποικίλες και αντιφατικές εκτιμήσεις διατυπώνονται από τους χρήστες του Ιντερνετ.
 
Ενστάσεις
Το «Έθνος» σε σημερινό του σημείωμα εξηγεί ότι αναδημοσιεύει τη φωτογραφία λόγω ακριβώς του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετεί το ντοκουμέντο ως γνήσιο και αδιαφιλονίκητο. Άλλωστε, όπως γράφει η εφημερίδα άνθρωποι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα διατυπώνουν ενστάσεις θεωρώντας εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχει τέτοιο ιστορικό τεκμήριο το οποίο παρέμενε στα αζήτητα σχεδόν επτά δεκαετίες.(Η φωτογραφία του Άρη, αποτελεί, σύμφωνα με τους διαχειριστές του μπλογκ που την ανήρτησαν, τη μοναδική καταπρόσωπο εικόνα που αποτυπώνει τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ από τον φανοστάτη της πλατείας Τρικάλων)


Το νήμα της ζωής του Άρη Βελουχιώτη κόπηκε στις 15 Ιουλίου 1945.
 
Ο ηγέτης του ΕΛΑΣ είχε καταγγείλει τη Συμφωνία της Βάρκιζας και είχε έρθει σε ρήξη με το ΚΚΕ και την ηγεσία του ΕΑΜ. Διακήρυξε την ανάγκη να συνεχιστεί ο ένοπλος αγώνας και μετά την αποχώρηση των ναζί, αυτήν τη φορά εναντίον του εξαρτημένου από τη Βρετανία μεταπελευθερωτικού καθεστώτος. Οι θέσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και του επιτελείου του ΚΚΕ, που τελικά τον αποκήρυξε.
 
Η υπό τον Νίκο Ζαχαριάδη κομματική ηγεσία έκανε λόγο για τυχοδιωκτικό και ύποπτο στοιχείο. Έριξε το σύνθημα «Ούτε φαΐ ούτε νερό στον Άρη». Τον διέγραψε και η διαγραφή του δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα με το τραγικό τέλος του, στη Μεσούντα της Άρτας, κοντά στον Αχελώο.(Τα κομμένα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα, κρεμασμένα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων)

Ο Άρης ασφαλώς είχε ειδοποιηθεί για την αποκήρυξη. Μαρτυρίες των ανταρτών που βρέθηκαν στο πλευρό του αναφέρουν ότι το μοιραίο απόγευμα ένας άνδρας γνωστός στο Γενικό Αρχηγείο του ΕΛΑΣ, ο Ηλίας Τσιουμάνης, τον συνάντησε και του έδωσε κάποιο διπλωμένο χαρτί. Ο Βελουχιώτης πήγε παράμερα και το διάβασε. Πάντως φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να ήταν η απόφαση της διαγραφής του, που είχε δημοσιευτεί εκείνη την ημέρα στον «Ριζοσπάστη». Δεν πέρασε πολλή ώρα και η ομάδα των ανυπότακτων ανταρτών αντιλήφθηκε πως είχε περικυκλωθεί.
 
Δυτικά βρίσκονταν οι μονάδες της Εθνοφυλακής που είχαν σταλεί για να τον συλλάβουν, κάπου 120 άτομα με επικεφαλής τον Βόιδαρο, οπλαρχηγό του Ναπολέοντα Ζέρβα. Ανατολικά είχε αναπτυχθεί τμήμα του Ελληνικού Στρατού υπό τον υπολοχαγό Α. Μουρελάτο.
(Ο Άρης Βελουχιώτης εκφωνεί τον περίφημο λόγο της απελευθέρωσης στη Λαμία. Δεξιά, ο ηγέτης του ΕΛΑΣ εισέρχεται στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας)

Η επικρατούσα εκδοχή είναι πως ο Άρης αυτοκτόνησε λίγο πιο πέρα από τους άνδρες της ομάδας του.
 
Όταν ο κλοιός έσφιξε, ο Βελουχιώτης έδωσε εντολή στα παλικάρια του να τραβηχτούν προς τον Αχελώο. Ο ίδιος έμεινε πίσω και σε λίγο ακούστηκε ένας πυροβολισμός.
 
Ο καπετάνιος είχε δώσει τέλος στη ζωή του με την τελευταία σφαίρα που είχε κρατήσει για τον εαυτό του. Το πρωτοπαλίκαρό του, ο Τζαβέλας, ειδοποίησε τους άλλους πως ο πρωτοκαπετάνιος σκοτώθηκε. Τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν στον θάνατο, αλλά αρνήθηκαν.


Κατέστρεψε στοιχεία

Ο Τζαβέλας προχώρησε προς το άψυχο κορμί του αρχηγού του, πήρε στα χέρια του ό,τι φωτογραφίες κρατούσε μαζί του και τις έσκισε. Έσπασε και το ρολόι του και κατάστρεψε το πιστόλι του. «Ελβετό» έλεγε το πιστόλι του ο Βελουχιώτης. Έπειτα έβγαλε την περόνη από μια χειροβομβίδα μιλς.
 
Υπάρχουν και άλλες δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι ο Άρης αυτοκτόνησε με τη χειροβομβίδα έχοντας δίπλα τον Τζαβέλα. Η άλλη καταγράφηκε στις επίσημες αναφορές του Στρατού και θέλει να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά των διωκτών του.
 

Γιορτή ζούγκλας

Χόρευαν και τραγουδούσαν μπροστά στα κεφάλια

 
Οι επιζήσαντες από την ανταρτο-ομάδα του Άρη συνελήφθησαν. Οι εθνοφύλακες αποφάσισαν να αποκεφαλίσουν τα πτώματα του Άρη και του Τζαβέλα. Μάλιστα υποχρέωσαν τον συλληφθέντα αντάρτη με το ψευδώνυμο Δράκος να κάνει με σουγιά αυτή τη δουλειά. Με τα κομμένα κεφάλια κατευθύνθηκαν στο χωριό Μυρόφυλλο, όπου τα επέδειξαν ακουμπισμένα σ΄ ένα πεζούλι έξω από το καφενείο του χωριού. Οι παρακρατικοί τραγουδούσαν και χόρευαν. Απ΄ εκεί μετακινήθηκαν στα Τρίκαλα. Στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου κρέμασαν τα δύο κεφάλια από τον φανοστάτη.
 
Έμειναν κρεμασμένα δύο μέρες. Ήταν πιασμένα με σκοινί από τις άκρες ενός πασάλου, που δέθηκε πάνω στον πανύψηλο φανοστάτη με τρόπο που να είναι εύκολο να το διακρίνει κανείς ακόμα και μέσα από το πυκνό πλήθος.
 
Όλη νύχτα

Το κρέμασμα ακολούθησε γιορτή ζούγκλας, που οι πρωταγωνιστές της συναγωνίζονταν σε επίδειξη ανθρωποβόρων ενστίκτων. Κράτησε ολόκληρη τη νύχτα. Πίπιζες, νταούλια και ζουρνάδες έπαιζαν βασιλικά θούρια. Το τσάμικο «Ζέρβα μ΄ σε θέλει ο βασιλιάς» είχε την τιμητική του. Κανείς δεν ξέρει την τύχη που είχαν τελικά τα κρανία και τα πτώματα.
 
Στις εφημερίδες της εποχής γράφτηκε πως τα κεφάλια μεταφέρθηκαν ταριχευμένα στην Αθήνα. Για τις σορούς δεν υπάρχει κάποια αναφορά. Μπορεί να πετάχτηκαν στον Αχελώο. Μπορεί πάλι να έγινε περιφορά τους στα χωριά για να παραδοθούν τελικά βορά στα όρνια και τα αγρίμια. Το βέβαιο είναι ότι δεν τάφηκαν. Με καθυστέρηση μιας - δύο ημερών στα Τρίκαλα έφτασε ο Ν. Ζέρβας, θανάσιμος εχθρός του Βελουχιώτη. Συνεχάρη τους εθνοφύλακες για το κατόρθωμά τους να εξοντώσουν τον «αρχιληστή» και «αρχισυμμορίτη». Τα κεφάλια είχαν φυλαχτεί στη Διεύθυνση Χωροφυλακής με αλάτι και πάγο μέσα σε τσίγκινο τενεκέ.
 

Η διαδρομή του Θανάση Κλάρα, οι σπουδές, η μύηση στον κομμουνισμό και η είσοδος στο μαζικό κίνημα

Αποκατάσταση από το ΚΚΕ τον Ιούνιο του 2011
 
Ο θάνατος του Άρη Βελουχιώτη και η μεταθανάτια διαπόμπευσή του προκάλεσαν σοκ στην ελληνική κοινωνία, που ζούσε στο τρομοκρατικό κλίμα της μεταβαρκιζιανής περιόδου.
 
Η «Ελεύθερη Ελλάδα», δημοσιογραφικό όργανο του ΕΑΜ, ζήτησε να αποκαθηλωθούν τα κεφάλια από τον φανοστάτη και να ταφούν στον Γοργοπόταμο, «εκεί όπου ο Άρης δόξασε την Ελλάδα».
 
Η «Ακρόπολις» στις 21 Ιουνίου δημοσίευσε την είδηση ότι ενταφιάστηκαν με εντολή των Αρχών.
 
Το ΚΚΕ αποκατέστησε πολιτικά τον Άρη Βελουχιώτη με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που έγινε στις 16 Ιουνίου 2011. Στην απόφαση τονίστηκε ότι «είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας».
 
Η πολιτική αποκατάσταση δεν σήμανε και επαναφορά της κομματικής ιδιότητας. Και τούτο διότι: Παραβίασε την κομματική πειθαρχία -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- και αξιοποίησε τη φήμη που είχε αποκτήσει ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ, γεγονός που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.
 
Τον Ιούνιο του 1945 ο Άρης Βελουχιώτης ήταν 40 ετών. Γεννήθηκε στη Λαμία στις 26 Αυγούστου 1905 και το πραγματικό όνομά του ήταν Θανάσης Κλάρας. Ο πατέρας του Δημήτρης ήταν δικηγόρος και διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Λαμίας. Η μητέρα του Αγλαΐα προερχόταν από οικογένεια συμβολαιογράφου.
 
Σπούδασε στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή της Λάρισας. Το 1923 που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μυήθηκε στον κομμουνισμό από τον δημοσιογράφο Τάκη Φίτσιο. Στον Στρατό, λόγω των πολιτικών του φρονημάτων, υπηρέτησε ως ημιονηγός στον Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου.
 
Μετά την απόλυσή του από το στράτευμα, συνέχισε τη δράση του στις γραμμές του ΚΚΕ. Διακρίθηκε στην οργάνωση αποδράσεων συναγωνιστών του. Δύο φορές βοήθησε να αποδράσει ο Νίκος Ζαχαριάδης, τότε ηγετικό στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας.
 
Πήρε το ψευδώνυμο «Μιζέριας».
 
Το 1928 έγινε συντάκτης του «Ριζοσπάστη», αλλά συνέχισε τη δουλειά στο μαζικό κίνημα. Συνελήφθη και φυλακίστηκε δύο φορές. Εκτοπίστηκε και στη Γυάρο.
 
Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου τον συνέλαβε. Κλείστηκε στις φυλακές της Κέρκυρας. Η δήλωση μετανοίας που υπέγραψε ήταν πράξη αμφιλεγόμενη. Έγινε είτε υπό το βάρος των βασανιστηρίων είτε εσκεμμένα για να συνεχίσει την κομματική δραστηριότητα.
 
Το 1942 ανέλαβε δράση στον ΕΛΑΣ, όπου έμελλε να αναδειχθεί σε ηγετική μορφή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.ΣΧΟΛΙΑ (51)

Οτι κανεις θα σου κανουν...

Μεγας φονιας η σουλτανα του εαμ .

timo

Δυστυχως, η ιστορια λεει υπευθυνο στην πηγαδα του μελιγαλα αυτον τον προδοτη. Πως γινετε αυτος που υποτιθετε οτι πολεμουσε τους Γερμανους,να σκοτωνει γυναικοπαιδα της φυλης του? Εινε μια ντροπη που πρεπει οι Ελληνες να ξεχασουμε. Επαθε μονο αυτο που πρεπει να παθαινουν οι προδοτες!

Κυριάκος Ιωαννίδης

Απορώ γιατί ασχολούνται μερικοί με έναν εγκληματία. Ήταν λάθος η στάση του και ο τρόπος δράσης του. Λάθος ήταν τότε και είναι και τώρα η στάση του ΚΚΕ και γενικά η στάση της αριστεράς, γιατί η συνισταμένη των δράσεων είναι ατελέσφορη και γιατί στην ουσία ενδιαφέρονται για την εξουσία και την τσέπη τους και όχι για το σύνολο του λαού.Μάλιστα τώρα δεν δικαιολογούνται, γιατί πρέπει να αντιλήφθηκαν που οδηγούσαν τα οράματά τους. Ο κοινός νους σήμερα λέγει να ξεχάσουν τα παλιά, να μη επιβραβεύουν τους εγκληματίες για όποια ιδεολογία ή σκοπό προέβησαν στις εγκληματικές πράξεις. Ο δρόμος της αριστεράς και της δεξιάς είναι πως να οδηγήσουν τη χώρα στη δικαιοσύνη, ισότητα,ανάπτυξη και σεβασμό της προσωπικότητας του ανθρώπου. Πρώτα για τους Έλληνες και εφόσον δημιουργήσουν συνθήκες και για τους αλλοδαπούς, γιατί όχι. Η παρούσα κατάσταση δείχνει, ότι πάλι π[ήραμε λάθος δρόμο.

Νεκροι vs Vampires

Τωρα που ολοι ειναι εναντια στο συστημα, ο διχασμος θα αναδειξει "την αναγκη κυβερνησης κεντρωου συνασπισμου". Αφηστε τα πτωματα να δουμε τι θα κανουμε με τα ζομπι.

Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ}

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΛΑΡΑΣ ή ΜΙΖΕΡΙΑΣ ή ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ {Δηλωσίας} : Το Κ.Κ.Ε. γνωρίζει ακριβώς τα διαδραματισθέντα, αφού οι εκτελεστές του τον βασάνισαν , του πήραν όλα τα έγγραφα των Συμφωνίων του ΕΛΑΣ με τα κατοχικά στρατεύματα και τον δολοφόνησαν εν ονόματί του. Η αποκατάστασή του οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ που ελείψει αγωνιστών τον απεθέωσε . Και για να κλείσουμε αυτή τη βρωμερή σε βάρος της Ελλάδος ιστορία αναφέρω ότι το ΚΚΕ καθαίρεσε τον Αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ Θανάση Κλάρα {Αρη Βελουχιώτη}. Στις {12-6-1945} ο Νίκος Ζαχαριάδης κατήγγειλε τον Αρη Βελουχιώτη στον Ριζοσπάστη δηλώνοντας ότι : «Ο σύντροφος Αρης είναι προδότης». Εν συνεχεία στις 16 Ιουνίου 1945, δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» και η απόφαση της {11ης} Ολομέλειας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για τον Αρη Βελουχιώτη,{Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια} η οποία ανέφερε τα εξής : «Ο Κλάρας αφού για μια πρώτη φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε τον καιρό του απελεθερωτικού αγώνα, να εξαγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε . Το ΚΚΕ τούδωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχεσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδωσε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό οφελεί...». Την ίδια ημέρα βρέθηκε το πτώμα του Αρη Βελουχιώτη ακέφαλο, και το κεφάλι του κρεμασμένο στην κεντρική πλατεία «Ρήγα Φεραίου» των Τρικάλων της Θεσσαλίας . Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία και όχι διάφορες ιστορίες που διηγήθησαν κάποιοι απόντες από τον πόλεμο του 40-41 και τη μετέπειτα «Εθνική Αντίσταση» , όπως και οι απόντες από τον αντιδικτατορικό αγώνα κατά της 21ης Απριλίου 1967, που έκαναν αντίσταση με τα χρήματα των Ελλήνων του εξωτερικού , αγοράζοντας ράντσα στη Σάντα Μπάρμπαρα , εμπορικά κέντρα στον Καναδά και στην Κεντρική Αμερική και σπέρνοντας παράνομα τέκνα ανά την υφήλιο. 28-12-2008 Φ.Π.

andreas

Προτιμώ να βρίζομαι για ποδόσφαιρο μ αυτά που βλέπω εδώ μέσα! Όλοι χρυσαυγίτες ή κνίτες είστε? Δεν μπορείτε να συννενοηθείτε σε 5 στοιχειώδη βασικά πράγματα? Ναι ,πατριώτης αλλά σκότωσε και Έλληνες(και αθώους,όχι μόνο εχθρούς του) κλπ κλπ. Τόση φανατίλα? Πειράζει που εγώ ξερνάω με τους χρυσαυγίτες και λυπάμαι τους κνίτες ως απολιθώματα ? Θα ενωθείτε εναντίον μου και οι 2? (υγ. όταν ήμουν 18,το 1985 δεν μπορούσα να φανταστώ πως είχε γίνει εμφύλιος στην ελλάδα. Όλα μου φαίνονταν σύγχρονα και πολιτισμένα. Τώρα δεν έχω καμμία απορία)

ΟΥΣΤ

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ. ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΤΟ 2011. ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ 5%

LΕΝΝΙΝ

αρα καλο ειναι για σενα που εχει χαληλο ποσοστο..πρεπει να χαιρεσαι που κανει λαθη και εχει χαμηλο ποσοστο ..γιατι το κατηγορεις ;..μηπως θελεις να τα κανει σωσταα; ..και να ανεβει σε ποσοστα; μηπως εισαι κρυπτοκομμουνιστης; μηπως εισαι απο τους απολυμενους και ανεργους η απο αυτους που διαμαρτυρονται και που τραβουν το κουπι στην γαλερα του καποιταλισμου;

JACKOB13

KAΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΕΙΛΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΑΣ .ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ,ΜΟΛΙΣ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΟΥΦΑΞΑΤΕ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ.

Γραμμος

Ενω εσεις με το που βγηκαν τα τανκς στο δρομο απο το Γουδη το ´67, πηρατε τα οπλα! Αντε ρε καντε κανα συνεδριο και πιειτε κανενα τσιπουρο να αμπελοφιλοσοφεισετε μπας και συνελθετε.

Νικος Τ.

Ρε καθυστερημενοι ελληναραδες...Τοσο πολυ σας νοιαζει το θεμα...τοσο πολυ μισος κι εχθρα τοσα χρονια μετά;Αντε αφηστε τα αυτα και κοιταχτε να φτιαξετε το παρον και το μελλον των παιδιων σας....Αλλα τι λεω; Αυτο ειναι λεπτομερεια, σημασια εχει ποιος ηταν ο καλυτερος...οι δεξιοι η οι αριστεροι; ουστ αηδια προκαλειτε ολοι σας...

2 ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΚΑΛΠΗ), ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Δημήτρης Στέφας

Ένα δίκαιο τέλος σέ κάθε προδότη καί έγκληματία ,,,,,,,δέν ύπάρχει έλεος!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kyriakos_mitsotakhs

Συζητήθηκε  το σχέδιο επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και η ιδιαίτερη προσπάθεια που έγινε για να διευκολυνθεί η εφαρμογή της