Βρετανικές εταιρίες εξαπατούν ελληνικές

Βρετανικές εταιρίες εξαπατούν ελληνικές

Καμία πληρωμή εκτός τραπεζικού συστήματος συστήνει η πρεσβεία στους επιχειρηματίες, που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί - Αυξήθηκαν τα «κρούσματα»

Βρετανικές εταιρίες εξαπατούν ελληνικές
Για αρκετές περιπτώσεις εξαπάτησης, ή προσπάθεια εξαπάτησης, ελληνικών επιχειρήσεων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ενημερωθεί, από τις αρχές του χρόνου, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό έγγραφο.

Δεδομένου ότι καταγράφεται αύξηση των περιστατικών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τροποποίηση των μεθόδων απόπειρας αποκόμισης παράνομων κερδών, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το Γραφείο ΟΕΥ υπογραμμίζει ότι καλό είναι, να ελέγχονται τα στοιχεία της εταιρείας και να μην γίνονται πληρωμές οποιουδήποτε χρηματικού ποσού εκτός τραπεζικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά στα περιστατικά:
- Σημαντικό ποσοστό των παραπάνω περιπτώσεων αφορά την υποτιθέμενη πώληση προϊόντων, κυρίως αγροτικών μηχανημάτων ή επαγγελματικών αυτοκινήτων από ιδιώτες που χρησιμοποιούν πλαστά στοιχεία εταιρειών με έδρα τη Βρετανία.
- Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι αγορών μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και θέλουν να αγοράσουν σημαντικές ποσότητες.
- Έχουν καταγγελθεί δύο περιπτώσεις με ιδιώτες να έχουν υποκλέψει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προμηθευτών ελληνικών εταιρειών από το εξωτερικό -κυρίως από χώρες της Ασίας- και έχουν εκτρέψει την πληρωμή προς λογαριασμούς που διατηρούν οι ίδιοι.
Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ελληνικές επιχειρήσεις έλαβαν μήνυμα με τα στοιχεία του συνεργάτη τους με το οποίο τους υποδεικνύεται να αποστείλουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό βρετανικής τράπεζας στο Λονδίνο αντί για τον συνήθη λογαριασμό των συναλλαγών.
Κλείσιμο
- Έχουν, επίσης, αναφερθεί περιπτώσεις βρετανικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιώντας επωνυμίες παραπλήσιες γνωστών- διεθνών αλυσίδων τροφίμων χωρίς να σχετίζονται με αυτές, έχουν αποσπάσει προϊόντα από ελληνικές εταιρείες ενώ μετά την παραλαβή των προϊόντων δεν έχει καταβληθεί το συμφωνημένο τίμημα.

Συνήθης πρακτική είναι η παραγγελία κυρίως μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων με πολύ σύντομους χρόνους παράδοσης. Η δε μεταφορά γίνεται συνήθως με εταιρεία του αγοραστή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης