Γνωστός καθηγητής Ποινικού Δικαίου πιάστηκε να κλέβει βιβλία!

Γνωστός καθηγητής Ποινικού Δικαίου πιάστηκε να κλέβει βιβλία!

Έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους του ΔΣΑ

Γνωστός καθηγητής Ποινικού Δικαίου πιάστηκε να κλέβει όχι οπώρας, αλλά βιβλία. Και από πού; Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών! Δεν είναι ανέκδοτο είναι πραγματικότητα.

Καθηγητής Ποινικού Δικαίου περιφερειακού Πανεπιστημίου (Νομικής Σχολής) και θαμώνας των τηλεοπτικών πάνελ, διδάσκει στους φοιτητές του ότι ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 372 αναφέρει: «Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, και αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών».

Όμως ο  εν λόγω καθηγητής επισκέφθηκε χθες τη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο επίμαχος καθηγητής επωφελούμενος  το συνωστισμό που υπήρχε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και την απασχόληση των υπαλλήλων, λόγω των εκλογών, επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου στον 3ο όροφο.

Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης υπήρχε χθες αναστάτωση, καθώς οι υπάλληλοι του Συλλόγου έκαναν τις προπαρασκευαστικές εργασίες των εκλογών (ψηφοδέλτια, κ.λπ.).

Έτσι, η επίβλεψη στη βιβλιοθήκη ήταν μειωμένη και ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου αποφάσισε να κάνει πράξη τη θεωρία  που διδάσκει στους φοιτητές του.

Πήρε λοιπόν τέσσερα βιβλία από τη βιβλιοθήκη του ΔΣΑ,  έβαλε δύο κάτω από την αριστερή μασχάλη και άλλα τόσα από την δεξιά. Όλα τα βιβλία τα κάλυπτε  το σακάκι που φορούσε. Αφού στερέωσε καλά τα βιβλία στις μασχάλες του, επιχείρησε να  βγει από την αίθουσα της βιβλιοθήκης, σαν κύριος.

Όμως ο καθηγητής έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους του ΔΣΑ και εκεί  «γονάτισε», καθώς ξεκίνησε το πάρτι της καταρράκωσης ενός πανεπιστημιακού διδασκάλου.

Άρχισε να λέει διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι πήγαινε να βγάλει φωτοτυπίες τα βιβλία, απειλούσε τους υπάλληλους και ζητούσε τα  ονόματά τους, κ.λπ.

Στο όλο θέμα παρενέβη  ο γενικός διευθυντής του Δικηγορικού  Συλλόγου Χαράλαμπος Ναούμης, ο οποίος  εξήγησε εύσχημα στον καθηγητή ότι τον είδαν πολλά ζευγάρια μάτια να «δανείζεται» βιβλία από τη βιβλιοθήκη του ΔΣΑ που δεν είναι δανειστική…

Τελικά ο κ. Ναούμης τον έπεισε ότι πρέπων είναι  να βάλει τα τέσσερα βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης  και να αποχωρήσει με πλάγια βηματάκια  από το Σύλλογο.

Μονόδρομος ήταν πλέον για τον διδάσκαλο των φοιτητών της Νομικής Σχολής ο δρόμος της εξόδου από τον ΔΣΑ, καθώς το πείραμα του για την  εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη απέτυχε.

Το όνομα του Πανεπιστημιακού καθηγητή γράφτηκε στην ειδική «μαύρη λίστα» που διατηρεί ο ΔΣΑ για τις ανάλογες περιπτώσεις.

Οι υπάλληλοι του ΔΣΑ μια φράση είπαν μόνο, αρκετή για να καταδείξει το μεγαλείο του Πανεπιστημιακού ανδρός: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις». 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ (17)

αηδία

Κύριε Τσιμπούκη ο "καθηγητής" είναι κλέφτης, εσύ όμως είσαι ΒΙΑΣΤΗΣ !ΒΙΑΣΤΗΣ της Ελληνικής γλώσσας και ορθογραφίας. Προφανώς ατο Σχολείο- που πολύ αμφιβάλλω εάν έχεις τελειώσει - και δεν μελετούσες και δεν παρακολουθούσες !!!Η λέξη "πρέπων -πρέπουσα - πρέπον" είναι μετοχή που έχει όπως τα επίθετα ΤΡΙΑ γένη.ΠΡΕΠΟΝ στο εξής θα είναι να μάθεις Ελληνικά ή εάν διαθέτεις ίχνος ντροπής να ζητήσεις εγγράφως και ενυπόγραφα συγγνώμη. Και μην επικαλεσθείς το δαίμονα του τυπογραφείου.... Ελεος πια με όλυς τους αμόρφωτους σαν και σένα. Ντροπή !

μα τω θεω εύχομαι να έχω κάνει ορθογραφικό!!!

άκου εδώ εραστή των ληγμένων....ποιος νομίζεις ότι είσαι?ειλικρινά απάντησέ μου...ποιος σε όρισε προστάτη της νέας ελληνικής και σε εξουσιοδότησε συγχρόνως με το δικαίωμα να προσβάλλεις ένα συμπατριώτη σου για σολοικισμούς,βαρβαρισμούς,κοκ?επειδή σε κόβω για αυτόκλητο, μάθε πως έχεις λερωμένη τη φωλιά σου.........έλα πέτα τη δικαιολογία,παντελόνια δε φοράς,το έχουμε αντιληφθεί ήδη από την πρώτη γραμμή του φαιδρού κειμένου σου...δε θεωρώ απρεπές να στηλιτεύεις κάποιον για κάποιο lapsus calami/linguae...με ενοχλεί αφάνταστα η κακοποίηση της ΙΕΡΗΣ γλώσσας μου και ναι,είμαι αυστηρός με τους άλλους...και μερικούς τους ενοχλεί αλλά δεν ιδρώνει το αυτί μου!ΟΜΩΣ....1) είμαι 10 φορές πιο αυστηρός με τον εαυτό μου...σε τέτοιο σημείο ώστε ακόμα και αυτοί που με ξέρουν χρόνια να εξακολουθούν να εκφράζουν την ίδια απορία...αυτό μου λένε...όμως δε με νοιάζει να μένω στο απυρόβλητο των άλλων...ας τους δίνουν τα λάθη μου αφορμή να με κοροιδέψουν,αδιάφορο μου είναι...με νοιάζει να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου...2) το γεγονός ότι κάποιος κάνει λάθος-οποιοδήποτε,από ορθογραφικό μέχρι πρακτικό και μαθηματικό, είναι ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι δεν έχει επαρκείς γνώσεις,ότι είναι ημιμαθής,ότι είναι αστοιχείωτος,κοκ...δέχομαι ότι μπορείς να κάνεις καζούρα για να πικάρεις τον αρθρογράφο,για να τον θίξεις ...όμως πρέπει να είσαι βλάκας και μάλιστα τραγικός αν εννοείς μέχρι και την τελευταία αράδα του κειμένου σου...ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω και εσύ μας φύλαξες το καλύτερο για το τέλος...carpe diem λοιπόν και αντί να μάθεις ορθογραφία κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και γίνε καλύτερος άνθρωπος με το να είσαι πιο επιεικής, ακομπλεξάριστος και συγκαταβατικός με τους συνανθρώπους σου...αν θες να σου φέρονται το ίδιο...και μάθε ότι μέχρι και οι φιλόλογοι κάνουν λάθη και αγαπημένη μου συνήθεια ήταν να τα ξετρυπώνω...αλοίμονο όμως αν πίστευα ότι αυτό με κατατάσσει σε ιεραρχικά ανώτερη βαθμίδα από τον εκάστοτε φιλόλογο στην κλίμακα ...!!! το φαντάζεσαι???κοίτα την καμπούρα σου πρώτα και τουλάχιστον φύλαγε τα νώτα σου...εν τω μεταξύ θα είχε πολύ ενδιαφέρον να εξέταζα τις γνώσεις σου στην ετυμολογία των λέξεων,αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ορθή γραφή των τελευταίων...από εκεί καταλαβαίνεις και το πόσο καλός είναι ένας στην ορθογραφία...κλείνω γιατί κούρασα...με εκνεύρισες και δυστυχώς το γύρισα στο ηθικοπλαστικό σε κάποιο σημείο

αηδία

Από το μέγεθος της απάντησης αντιληπτό γίνεται ότι "ληγμένη" είναι η φαιά ουσία όση και εφόσον υπάρχει. Η τρικυμία εν κρανίω με φληναφήματα της μορφής "σε κόβω, δε φοράς παντελόνια κτλ."προφανώς καθορίζουν και το επίπεδο του γράφοντος.Η παράθεση λατινικών εκφράσεων δεν περιποιεί γνώση και αξία !Η ετυμολογική γνώση είναι μέρος μόνον γλωσσικής επάρκειας. Η μελέτη άρα και "κατάκτηση" της γλώσσας παρασσάγγας διαφέρει από την εριστική και προπετή απαξία που εκφράζεις. Οσον αφορά τα περί καλύψεως των νώτων ενός εκάστου υπεύθυνος είναι ο ίδιος και μόνον. Για το ύφος της απάντησης scripta manent, verba volant.Φιλικά

Troll

Έχω την υποψία ότι ο κυριος που έβαλε τον τίτλο "αηδία" στο μνμ του είναι ο φυσικός αυτουργός της απόπειρας κλοπής! Όντως, τα γραπτά μένουν, γι' αυτό να είστε πιο προσεκτικός στο μέλλον, διότι το συγγραφικό σας ύφος είναι αναγνωρίσιμο. Αντί να περνάτε στην αντεπίθεση, προτιμότερη θα ήταν μια συγγνώμη. Φιλικά...

μα τω θεώ εύχομαι να έχω κάνει ορθογραφικό!!!

τελικά είχα δίκιο.αυτό μου φτάνει.συγγνώμη.

Αγύριγο κεφάλι

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ! Κανένας οίκτος ή έλεος σε τέτοιους!..

kapoios

Λιάπης κανονικός ο τύπος...

Πίσω κλέφτες

Πίσω ρε λιγούρι απατεώνα και ψεύτη.

μαθητής

μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα !

και ο μπαφος δωρεαν

χρυσαυγιτης ειναι σιγουρα, να παει φυλακη και να σαπισει εκει.....

λεων

εχει πεσει πεινα λεμε

Πάνος Ρε.

Ο Έλληνας έχει σε μεγάλο ποσοστό ακόμα μέσα του το σύνδρομο της κατοχής και της στέρησης, και όταν μπορεί κλέβει, ακόμα και πράγματα που δεν τα χρειάζεται. Γραικός σημαίνει και κλέφτης. Grecia = η χώρα των κλεφτών; λέτε;

Γραικός

Γραικός είναι αυτός που κατοικεί σε υγρό μέρος, ο πλημμυροπαθής, όπως ήταν οι Έλληνες μετά τον επί Δευκαλίωνος κατακλυσμό απ' όπου έλαβαν και την ονομασία "γραικοί" . Η κλεπτόμανία αποτελεί σύμπτωμα της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας ( 1-4% του πληθυσμού) και δεν αφορά μόνο Έλληνες, όπως κακώς νομίζουμε. Άλλωστε η κλοπή του δημοσίου πλούτου και η διαφθορά συναντάται σε όλες τις Μπανανίες του κόσμου.

px

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΟΛΑ

ba

Πολύ που σέβονται τους νόμους και οι υπόλοιποι δικηγόροι...Η απόπειρα κλοπής δεν είναι αδίκημα; Δεν διώκεται ποινικά;Τα λαμόγια κάλυψαν τον δικό τους...

Χρήστος

Πρώτα από όλα μέσα στην οικογένεια δεν αποτελεί κλοπή αλλά υφαίρεση και διώκεται μόνο αν το επιθυμεί το θύμα. Εμείς θέλουμε να θεωρούμε τον σύλλογο μας "οικογένεια" άρα καταλαβαίνεις....Δεύτερο οι δικηγόροι της Αθήνας σίγουρα ξέρουν για ποιον πρόκειται και μέσω αυτών το μάθανε σίγουρα και οι φοιτητές του και δεν υπάρχει χειρότερο από την ντροπή σε αυτές τις περιπτώσεις. Κατά τα λοιπά, κρίμα που σαν Πανεπιστημιακός δικαιούται επίδομα βιβλιοθήκης αρκετών χιλιάδων ευρώ το χρόνο και μάλιστα κατόπιν αποφάσεως του ΣτΕ αφορολόγητο.Εννοείται ότι μάλλον κανείς από αυτούς δεν το δαπανά για αυτόν το σκοπό. Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξει και εδώ επιτέλους....;;;

Donald

Και η Μαφία οικογένεια θέλει να βλέπει τον εαυτό της.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

peripoliko_1

Πέντε άτομα με καλυμμένα πρόσωπα σταμάτησαν στο βενζινάδικο και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον υπάλληλο – Κατάφερε να ξεφύγει και ειδοποίησε την αστυνομία

cyprus_foureira

Την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, στην Κύπρο ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, φωτογραφίζονταν με την Ελένη Φουρέιρα, αφού παρακολούθησαν τη συναυλία της

3