Λεηλάτησαν εκκλησίες σε Κομοτηνή και Καρδίτσα

Λεηλάτησαν εκκλησίες σε Κομοτηνή και Καρδίτσα

Στόχος ιερόσυλων έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο μητροπολιτικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, που χτίστηκε την εποχή της Τουρκοκρατίας. Οι δράστες τρύπωσαν στην εσωτερική αυλή και έσπασαν μία ξύλινη πόρτα από την οποία βρέθηκαν στο ιερό.

Λεηλάτησαν εκκλησίες σε Κομοτηνή και Καρδίτσα
Ο συναγερμός τέθηκε σε λειτουργία κι έτσι οι εισβολείς έσπασαν βιαστικά το τζάμι της ιστορικής εικόνας της Παναγίας του 15ου αιώνα και την εικόνα του Αγίου Φανουρίου και άρπαξαν όσα τάματα πιστών μπόρεσαν, μεταξύ των οποίων χρυσές αλυσίδες και άλλα κοσμήματα. Πολλά από αυτά τους έπεσαν κατά τη διαφυγή τους και τα άφησαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που κλήθηκαν να ερευνήσουν το χώρο, πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες της κλοπής.

*** Στόχος διάρρηξης έγινε και μια εκκλησία στην Καρδίτσα, όπου οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν το γραφείο και «σήκωσαν» ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό. Πριν από αυτό, είχαν διαρρήξει το παγκάρι και είχαν αρπάξει όσα χρήματα υπήρχαν μέσα. Κανείς δεν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, παρά μόνο το επόμενο πρωί. Η Ασφάλεια Καρδίτσας διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης