Πανεπιστήμια: Σήμερα αποφασίζουν οι υπάλληλοι αν θα σταματήσουν την απεργία

Πανεπιστήμια: Σήμερα αποφασίζουν οι υπάλληλοι αν θα σταματήσουν την απεργία

Το θετικό κλίμα που επικράτησε μεταξύ των δύο πλευρών στα ραντεβού της Τετάρτης δημιουργεί αισιοδοξία για άρση του αδιεξόδου και άνοιγμα των Πανεπιστημίων - Πελεγρίνης σε Αρβανιτόπουλο: Να μη χάσει κανείς τη δουλειά του!

Πανεπιστήμια: Σήμερα αποφασίζουν οι υπάλληλοι αν θα σταματήσουν την απεργία
Η κρισιμότερη ψηφοφορία θα γίνει σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μάλιστα με κάλπη αλλά και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου οι διοικητικοί υπάλληλοι να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν ύστερα από περίπου τρεις μήνες απεργίας τα Ιδρύματα, για να σωθεί οριακά το εξάμηνο για τους φοιτητές.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αναμένεται να σπάσει το λουκέτο, καθώς η χθεσινή συνάντηση διοικητικών υπαλλήλων με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο έγινε σε θετικό κλίμα.

Κλείσιμο
Όπως δήλωσαν,  οι εκπρόσωποι των διοικητικών, ύστερα από τρεις ώρες συνεδρίαση οι δεσμεύσεις του υπουργού θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση του συλλόγου σήμερα, εκεί όπου θα ληφθεί η απόφαση αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδ. Πελεγρίνη, ο οποίος δήλωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να μη χάσει κανείς τη δουλειά του,  τονίζοντας παράλληλα ότι η  Σύγκλητος επιθυμεί να ανοίξει το Ίδρυμα.

Από την πλευρά της και  η πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Μιχοπούλου, έκρινε ως θετική τη συνάντηση.  

Απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που θα μεταφέρουν σήμερα στους διοικητικούς το κλίμα της συνάντησης με τον υπουργό, κρατώντας πιο συγκρατημένη στάση στις δηλώσεις τους.

«Ήρθαμε για να εκθέσουμε τις απόψεις μας στον υπουργό. την Πέμπτη θα θέσουμε τις προτάσεις που μας έκανε υπ' όψιν της γενικής μας συνέλευσης» δήλωσε η  πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΜΠ  Ράνια Ζάχου, έπειτα από τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, παρουσία του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλου.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ δήλωσε  πάντως ότι  υπήρξε  λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα της διαθεσιμότητας και σημείωσε πως «υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί λύση».

Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε άλλο μήκος κύματος, σε συνεδρίασή της την Τετάρτη «διατύπωσε ομόφωνα την εκτίμηση ότι, ειδικά για το ΑΠΘ, οι έγγραφες προτάσεις του υπουργού Παιδείας, όπως είναι διατυπωμένες, δεν επιλύουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα και για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η εκ νέου συνάντηση επιτροπής της Συγκλήτου με τον υπουργό Παιδείας».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης