Μετανάστες 6.872 γιατροί της Αθήνας την τελευταία πενταετία

Μετανάστες 6.872 γιατροί της Αθήνας την τελευταία πενταετία

ΙΣΑ: «Αν δεν αλλάξει άμεσα η διαχείριση του ανθρώπινου ιατρικού δυναμικού, ο κάθε Τούρκος υπουργός θα καλεί τους γιατρούς μας, που η Ελλάδα διώχνει»

Mόνο μία Ford θα υπάρχει...
Μετανάστες 6.872 γιατροί της Αθήνας την τελευταία πενταετία
«Επιστημονική αφυδάτωση και κοινωνική αιμορραγία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τη μαζική φυγή Ελλήνων γιατρών προς αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Η ανεργία στο ιατρικό δυναμικό της Αθήνας σημείωσε τους πρώτους δέκα μήνες του 2013 ένα ποσοστό 10,32% (2.598 γιατροί στους 25.163 ενεργούς), ενώ το 2012 ήταν 12,44% (3.147 γιατροί στους 25.303 ενεργούς).

Τα νούμερα αυτά δείχνουν μια σχετική μείωση της ανεργίας από το 2012 στο 2013, λόγω της μεγάλης διαφυγής γιατρών τους τελευταίους 24 μήνες στο εξωτερικό.

Οι χώρες που αποτελούν τις πρώτες επιλογές για τους... μετανάστες γιατρούς από την Ελλάδα, είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Γαλλία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Κύπρος.

«Η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να αναζητήσει τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν, να κάνει σωστά το έργο της και να πάψει να τιμωρεί και να εξαθλιώνει τους Έλληνες γιατρούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Κλείσιμο

«Τονίσαμε πολλάκις» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «ότι με απειλές δε δομείται η Υγεία. Το μόνο που επιτυγχάνεται, είναι να χάνει το ελληνικό κράτος τους γιατρούς του. Και αν δεν αλλάξει άμεσα η διαχείριση αυτή του ανθρώπινου ιατρικού δυναμικού, ο κάθε Τούρκος υπουργός θα καλεί τους γιατρούς μας, που η Ελλάδα διώχνει».

«Όπως ακριβώς έγινε με τους ασθενείς της Λέσβου, που προσκλήθηκαν από τα φθηνά ιατρικά πακέτα των τουρκικών νοσοκομείων, όπως με το πλωτό νοσοκομείο που ναυπηγήθηκε για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του Αιγαίου, τώρα το πονηρό μάτι της Τουρκίας χτύπησε και τους Έλληνες γιατρούς» τονίζεται επίσης...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης