Η ΟΛΜΕ ζητά από τους καθηγητές να περιφρουρήσουν τις μαθητικές καταλήψεις!

Η ΟΛΜΕ ζητά από τους καθηγητές να περιφρουρήσουν τις μαθητικές καταλήψεις!

Πρωταφανές κάλεσμα του προέδρου της ΟΛΜΕ. Καταγγέλλει διευθυντές που μεταφέρουν εκπαιδευτικούς και μαθητές σε γειτονικά σχολεία για να μη χαθεί το μάθημα

Κομπογιαννίτισσες στη Βέροια κατασκεύαζαν  πλαστές συνταγές
Η ΟΛΜΕ ζητά από τους καθηγητές να περιφρουρήσουν τις μαθητικές καταλήψεις!
Μία ημέρα μετά τη αδυναμία της ΟΛΜΕ να λάβει απόφαση για κινητοποιήσεις, καθώς η πλειονότητα των καθηγητών ψήφισε αναστολή, η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της εμμένει αγωνιστικά αλλά με τις μαθητικές καταλήψεις.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης και ο γενικός γραμματέας καταγγέλλονται οι μετακινήσεις μαθητών που έχουν κατάληψη σε διπλανά σχολεία λέγοντας:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση ορισμένων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επιβάλλουν την μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη σε άλλα γειτονικά, σε απογευματινή βάρδια. Οι διευθυντές αυτοί, θεωρούν ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελούν θεομηνία και δικαιολογούν έτσι την παράτυπη απ’ όλες τις απόψεις και αντιπαιδαγωγική απόφασή τους.

Είναι φανερό πως αυτή η στάση έχει τιμωριτικό χαρακτήρα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και αποβλέπει να τους αποτρέψει από του να διεκδικήσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο τα αιτήματά τους και να αναπτύξουν τους αγώνες τους.

Κλείσιμο
Απαιτούμε να αποσυρθούν αμέσως αυτές οι εντολές και καλούμε τους συναδέλφους και τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν τον αγώνα για να μην προχωρήσουν αυτές οι εκφοβιστικές και απαράδεκτες εντολές.

Οι ΕΛΜΕ καλούνται, σε συνεργασία με τους γονείς και τις μαθητικές κοινότητες, να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, και να αποτρέψουν αυταρχικές ενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν.

Όπου κριθεί αναγκαίο, οι ΕΛΜΕ να κηρύξουν στάσεις εργασίας για την κάλυψη των συναδέλφων που θα κληθούν να υπακούσουν σε παράτυπες και εκφοβιστικές εντολές».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης