Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά της διαθεσιμότητας

Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά της διαθεσιμότητας

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή του ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι οι επίμαχες δύο αποφάσεις παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητα

Ισόβια ο Κορκονέας, δέκα χρόνια ο Σαραλιώτης
 Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά της διαθεσιμότητας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της κατάργησης οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και της διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων κατέθεσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Με την προσφυγή ο Σύλλογος ζητεί να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες: 1) η από 26.8.2013 απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση δομών και τη στελέχωση του ΕΟΤ και 2) η από 16.9.2013 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία καταργήθηκαν 98 θέσεις μόνιμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ.

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή του ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι οι επίμαχες δύο αποφάσεις παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας (άρθρα 4 και 25 του Συντάγματος), όπως επίσης παραβιάζουν το άρθρο 103 του Συντάγματος που προβλέπει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και το άρθρο 43 το οποίο αναφέρει ότι η έκδοση υπουργικών αποφάσεων, κ.λπ. πρέπει να προβλέπεται από νόμο.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης