Δέκα υποτροφίες από την φαρμακευτική εταιρεία MSD

Δέκα υποτροφίες από την φαρμακευτική εταιρεία MSD

Οι προτάσεις των υποτρόφων εστιάζονται σε καινοτομίες που αφορούν τη διατροφή, την πράσινη ενέργεια, αλλά και φαρμακευτικές mobile εφαρμογές

Την σύμπραξή της με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρία Merck Sharp & Dohme (MSD) προκειμένου να προάγει την ενίσχυση των δεσμών της ανώτατης εκπαίδευσης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Στο πνεύμα αυτό η φαρμακευτική εταιρεία MSD προχώρησε στη χορήγηση 10 υποτροφιών, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και άλλες ενέργειες, ώστε οι υπότροφοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. 

Οι προτάσεις των υποτρόφων εστιάζονται σε καινοτομίες που αφορούν τη διατροφή, την πράσινη ενέργεια, αλλά και φαρμακευτικές mobile εφαρμογές. Η επιλογή έγινε μέσα από ένα ευρύ φάσμα προτεινόμενων επιχειρηματικών ιδεών, από τις οποίες κάποιες, βρίσκονται ήδη σε πρώτα στάδια υλοποίησης.

«Απώτερος στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία του πιο καινοτόμου προγράμματος στην ελληνική εκπαίδευση φέρνοντας σε επαφή την έρευνα με την επιχειρηματική δραστηριοποίηση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MSD στην Ελλάδα Karim Mikhail, προσθέτοντας ότι η εταιρία στηρίζει έμπρακτα την εκπαίδευση και την καινοτομία, καθώς οι φαρμακευτικές στηρίζονται κατά βάση στην καινοτομία.

Από την πλευρά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος επεσήμανε πως το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο συμπεριλαμβάνεται στα 800 πρώτα πανεπιστήμια διεθνώς (επί 22.000 Πανεπιστημίων), διαθέτοντας μόνο οικονομικά τμήματα και τόνισε πως δίνει έμφαση στη διασύνδεση με την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

O συνιδρυτής των Industry Disruptors- Game Changers κ. Μιχάλης Στάγκος δήλωσε πως «οι Industry Disruptors είναι ένας οργανισμός που έχει ως σκοπό να βοηθήσει στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος ενίσχυσης και προαγωγής της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, εστιάζοντας και στην νεοφυή επιχειρηματικότητα». 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

video_murder_fyssas

Ακριβώς πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που δείχνει τις κινήσεις που γίνονται την ώρα του εγκλήματος

apth

Μεταξύ των διωκόμενων από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης είναι ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος - Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε  ύστερα από μήνυση ιδιοκτητών ακόμη τριών κτιρίων που κρίθηκαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τους διαγωνισμού 

main_kalaitzidis

Νέα ανάρτηση στο Facebook από το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας, Γιώργο Καλαϊτζίδη - Υπερασπίζεται και πάλι τον φρουρό στην πρεσβεία του  Ιράν, που έμεινε άπραγος μπροστά στην επίθεση μελών του Ρουβίκωνα

4