Διορίζονται στο Δημόσιο συγγενείς στελεχών των ΕΔ που «έπεσαν» για την πατρίδα

Διορίζονται στο Δημόσιο συγγενείς στελεχών των ΕΔ που «έπεσαν» για την πατρίδα

Στο πλαίσιο των 15.000 προσλήψεων που θα γίνουν τη διετία 2013-2014 - «Ηθική υποχρέωση της Πολιτεία», λέει ο Μητσοτάκης

Στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα ο Μουμπάρακ
Διορίζονται στο Δημόσιο συγγενείς στελεχών των ΕΔ που «έπεσαν» για την πατρίδα
Σε συνέχεια της πρόσληψης συγγενών αστυνομικών και πυροσβεστών που «έπεσαν» εν ώρα καθήκοντος, διορίζονται στο Δημόσιο 72 συγγενείς στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που «έπεσαν» κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος για την Πατρίδα, καθώς και ενός μέλους οικογένειας που έχει υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο της «ηθικής υποχρέωση της Πολιτείας στη μνήμη τους», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψε Απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον και τη σχετική πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για περιπτώσεις διορισμού που εκκρεμούσαν στα συναρμόδια Υπουργεία αρκετά χρόνια.

«Με τον τρόπο αυτό η Πολιτεία εκπληρώνει υποχρεώσεις με ιδιαίτερο ηθικό βάρος απέναντι στις οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διακινδυνεύουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα για να διασφαλίσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επίσης, εκπληρώνει –ως οφείλει- την υποχρέωσή της απέναντι σε εκείνες τις οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την Υπουργική Απόφαση, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε οι αιτούντες να διοριστούν σε υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περιλαμβάνεται συγγενής του υποσμηναγού Γιώργου Λυκούδη, που στις 14 Οκτωβρίου 2004, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F – 16, στο Πήλιο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης. Επίσης, περιλαμβάνεται συγγενής του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, που στις 26 Αυγούστου 2010, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F – 16, πλησίον της Ιεράπετρας Κρήτης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής. Ακόμη, περιλαμβάνεται συγγενής του Αρχιλοχία Κωνσταντίνου Γκιώκα, που στις 30 Ιουλίου 2010, κατέπεσε με το επιθετικό ελικόπτερο Apache AH – 64, στην Πάχη Μεγάρων. Επιπλέον, περιλαμβάνεται συγγενής θανόντα ιδιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 18 Μαϊου 2000, όταν μαχητικό αεροσκάφος F – 4, κατέπεσε σε σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο πιλότοι και δυο κορίτσια.

«Στο πλαίσιο των 15.000 προσλήψεων που θα γίνουν στο Δημόσιο τη διετία 2013 - 2014, η Πολιτεία λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για ορισμένους συμπολίτες μας. Αυτή τη μέριμνα δείχνουμε σήμερα –και αυτή την ηθική υποχρέωση εκπληρώνουμε– αποκαθιστώντας στενούς συγγενείς των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα μας, διασφαλίζοντας την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια από κάθε ξένη επιβουλή», δήλωσε ο υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια τόνισε: «Παράλληλα, την ίδια ηθική υποχρέωση έχουμε και απέναντι σε οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν προς χάριν της Πατρίδας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανέφερε: «Με τη ρύθμιση αυτή εκπληρώνεται μια ηθική υποχρέωση απέναντι στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θυσίασαν τη ζωή τους επιτελώντας το καθήκον τους στην Πατρίδα και στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης