Εισαγγελέας για τον ελεγκτή λεωφορείου που πέταξε έξω δύο Αφρικανούς

Εισαγγελέας για τον ελεγκτή λεωφορείου που πέταξε έξω δύο Αφρικανούς

«Ναι ρε! Είμαι Χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;» φέρεται να είπε ο ελεγκτής

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε αναφορά που υπέβαλε ομάδα δικηγόρων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) για ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού του εις βάρος δύο Αφρικανών επιβατών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα σε βάρος του καταγγελλόμενου οδηγού.

Την έρευνα την ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στην αναφορά τους, η οποία υποβλήθηκε και στον Συνήγορο του Πολίτη, οι δικηγόροι, επικαλούμενοι μαρτυρία γυναίκας-επιβάτιδας, υποστηρίζουν ότι ο οδηγός του αστικού λεωφορείου, με επιθετικό τρόπο και επιμονή, απαίτησε από δύο Αφρικανούς επιβάτες να κατέβουν από το όχημα, επειδή, όπως είπε, δεν είχαν ακυρώσει τα εισιτήρια.

Οι δύο αλλοδαποί αποβιβάστηκαν τελικά, γεγονός που προκάλεσε τα δυσμενή σχόλια του επιβατικού κοινού για τη συμπεριφορά του οδηγού, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ακινητοποιήσει το λεωφορείο, φωνάζοντας: «Έχει κανείς πρόβλημα; Να έρθει εδώ να μου το πει τώρα!».

Μάλιστα, ακούγοντας ψιθύρους περί φασιστικής συμπεριφοράς, εξερράγη: «Ναι ρε! Είμαι Χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;», φέρεται να είπε, σύμφωνα με την αναφορά.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΟΑΣΘ παρενέβη ήδη στο θέμα και στο πλαίσιο έρευνας που έκανε, εντόπισε το συγκεκριμένο οδηγό τον οποίο κάλεσε σε απολογία, κατά την οποία ο καταγγελλόμενος υπάλληλος επέμεινε ότι επρόκειτο για «λαθρεπιβάτες».

ΣΧΟΛΙΑ (115)

λευκός αετός

 έξω οι νέγροι από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Χρήστος Μαλλούδης

Είμαι άνεργος πρώην επαγγελματίας και μετά από έναν μικρό αγώνα, συμπληρώσω τα απαραίτητα χαρτιά. Πήγα στον ΟΑΕΔ στην Δωδεκανήσου Θεσ/νίκη την Παρασκευή 12 Απριλίου για να τα καταθέσω. Πήρα το αριθμό σειράς και περίμενα. Πριν από εμένα βλέπω έναν κύριο χωρίς αριθμό να πηγαίνει στο αρμόδιο υπάλληλο. Μετά από αυτό ζήτησα με ευγενικό τρόπο αν ο κύριος είχε αριθμό σειράς, αλλά ο υπάλληλος Παπαζαχαρίου Κων/τίνος δεν μου έδωσε σημασία. Μετά από δεύτερη και τρίτη ενόχληση μου απάντησε ο υπάλληλος ότι: σας άκουσα και σας αγνόησα. Στο διπλανό γραφείο η υπάλληλος που με εξυπηρέτησε αρνήθηκε να μου δόση το όνομα του κ. αυτού. Πήγα δίπλα στην προϊσταμένη που άκουσε όλο τον διάλογο και μου έδωσε το όνομά του. Σας παρακαλώ πολύ δώστε δρόμο αυτά τα παράσιτα αν θέλετε να επιβιώσουμε σαν κράτος. Δεν φτάνει να κάνουμε μόνο εμείς θυσίες. Αν είχα λεφτά θα τον κυνηγούσα δικαστικά μέχρι να πεθάνω.

@@Eta

  Αν και έχουμε επιμέρους διαφωνίες σε κρίσιμα θέματα, κρατώ το γεγονός ότι είσαι αξιοπρεπέστατος συζητητής και ότι μιλάς με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα και αφορισμούς, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σωστό και νοηματοδοτεί το δημόσιο διάλογο.

@ Eta

 Eta: το χρόνο σου χάνεις με τους φασίστες. Όλοι μαζί δεν έχουν μυαλό ενός κανονικού ανθρώπου. Μπαίνε, διάβαζε, γέλα και άφησέ τους να γελοιοποιούνται. Είναι άλλωστε σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Eta

@ "@Eta 10:21": Γραμμή δεν έχω, γιατί δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη. Αριστερός είμαι, δεν το έκρυψα ποτέ, ούτε πόσταρα ποτέ με εισαγωγή του τύπου "Εγώ δεν είμαι αριστερός, αλλά..." (ο νοών νοείτω). Διατηρώ επιφυλάξεις και διαφωνώ σε επιμέρους ζητήματα με ΟΛΕΣ τις υφιστάμενες εκφάνσεις της οργανωμένης αριστεράς, κι αυτό γιατί προσπαθώ να σκέφτομαι αναξάρτητα από γραμμές και ιδεοληψίες, με βάση τις δικές μου αρχές και αξίες. Κι αυτό γιατί "όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά" (Ρήγας Φερραίος). Στα δε σχόλιά μου προσπαθώ πάντα να τεκμηριώνω τις θέσεις μου και να μην πετάω απλά συνθήματα και αφορισμούς. Και τα σχόλιά μου, όσα υπάρξουν, θα είναι και περισσότερο αιχμηρά, αλλά μόνο αν πιστεύω ότι χρειάζεται. Στο συγκεκριμένο τώρα, κι επειδή ο κόσμος δεν είναι τρελός να κάνει θέμα έναν καθημερινό έλεγχο σε λεωφορείο, αν δείτε και από άλλα μέσα την κάλυψη του γεγονότος, ο οδηγός κατηγορείται ότι ούτε καν ασχολήθηκε με τους άλλους επιβάτες (ημεδαπούς ή αλλοδαπούς), πήγε κατευθείαν και κατέβασε τους μαύρους. Στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης δε, εισιτήριο πωλείται και από μηχανήματα μέσα στο όχημα ενώ καταγγέλλεται (επαναλαμβάνω, δεν ξέρουμε αν έγινε έτσι, μπορεί να είναι όλα συκοφαντίες, αυτό πρέπει να διερευνηθεί) ότι δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να αγοράσουν εισητήριο, παρά το ότι δήλωσαν ότι είχαν πρόθεση να το πράξουν. Αυτό είναι που συνιστά ρατσιστική συμπεριφορά είτε σας αρέσει είτε όχι. Αφήνω κατά μέρος ότι και η ανοιχτή εκδήλωση υπέρ οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος εν ώρα υπηρεσίας συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Ας μην διωχθεί όμως και για αυτό. Σε μία δημοκρατία, δέχομαι το δικαίωμα του εργαζόμενου στην έκφραση της πολιτικής του άποψης, όποια κι αν είναι αυτή. Αρκεί να κάνει τη δουλειά του όπως ορίζουν οι νόμοι και να σέβεται κι αυτός με τη σειρά του το δικαίωμα στην απάντηση.

@Eta

 Eta ΝΙΝΙ στον τόπο σου ! Ρε συ, μπας και τους είπε και σκυλάραπες και σου διέφυγε? Τι μπούρδες τσαμπουνάς! Άμα κατεβάσείς Έλληνα, είναι ΟΚ, και αμα κατεβάσεις αλλοδαπό είσαι ρατσιστής?.

κιτσος

 Εσείς που λέτε οτι είστε πατριώτες, ξέρετε ότι η ηγεσία της χα είναι τελειωμένοι ναζιστές, αντιδημοκράτες και σατανιστές; Εαν είστε και εσεις τέτοιοι, παω πάσο. Είσαστε ανθέλληνες του κερατά! Όσοι όμως είσαστε πατριώτες και δημοκρατες με την πραγματική έννοια, φύγετε μακριά από αυτή την οργάνωση και ή πάτε σε κάποιο δυναμικό, μαχητικό, πατριωτικό δημοκρατικο πολιτικο σχηματισμό ή εαν νομίζετε οτι δεν υπάρχει, δημιουργείστε εσείς εναν. Προσωπικά συμμετεχω στο Ε.ΠΑ.Μ. Δείτε λίγο την περίπτωση αυτή.

senarios

επενέβη ο εισαγγελεύς, διότι δεν πλήρωσαν εισιτήριο?, ή διότι ο οδηγός δήλωσε, αηδιασμένος από τη βλακεία της επιβάτιδας, ότι ανήκει στη ΧΑ ? και για να το πω στη δημοτική, το πρώτο είναι παράνομο, ενώ το δεύτερο είναι νόμιμο ! Αν δεν είχαν εισιτήριο, ας τους έδινε η επιβάτιδα το δικό της και ακόμη ένα και ας πήγαινε αυτή με τα πόδια, ή αν ήθελε να τους έπαιρνε και στο σπίτι της. Αλλά με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο, δεν λέει! Ο εισαγγελέας υποθέτω ότι για τα αναδρομικά των δικαστικών ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ !« Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών, παρά του Κυρίου αιτησώμεθα ». ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ Μ.Μ.Μ.

ΒΕΛΛΕΡΟΦΟΝΤΗΣ

Ρατσισμός να μην υπάρχει μόνο εις βάρος των αλλοδαπών, νόμιμων ή παράνομων, αλλά και εις βάρος των Ελλήνων. Αυτή η επιλεκτική ευαισθησία περί ρατσισμού εις βάρος μόνο των αλλοδαπών να σταματήσει γιατί προκαλεί το κοινό αίσθημα. Έχουν και οι Έλληνες δικαίωμα στη δικαιοσύνη και την παροχή προστασίας από το κράτος!

qay

 πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που έδειξαν οι εργαζόμενοι για τα ταξικά τους αδέρφια από την Αφρική που στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξαν θύματα των δυνάμεων καταστολής. δεν είναι τυχαίο ότι η ντόπια αντίδραση έχει στοχοποιήσει τους συμπολίτες μας από Ασία και Αφρική, τα θύματα του ιμπεριαλισμού, που αποτελούν τα πιο δυναμικά στοιχεια, είναι οι πιο συνειδητοποιημένοι, οι μπροστάρηδες του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι εναντια στον ρατσισμό και την φασιστική απειλή! κανένας να μην πληρώνει εισιτήριο στα MMM, τα χρήματα αυτά πάνε έτσι και αλλιώς στο κράτος της δεξιάς και στην πλουτοκρατία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης