Επιχείρηση διάσωσης αλόγου στον Έβρο

Επιχείρηση διάσωσης αλόγου στον Έβρο

Πραγματική μάχη έδωσαν τα συνεργεία διάσωσης που συγκροτήθηκαν μέσα σε λίγη ώρα από την Πυροσβεστική...

Επιχείρηση διάσωσης αλόγου στον Έβρο
Πραγματική μάχη έδωσαν τα συνεργεία διάσωσης που συγκροτήθηκαν μέσα σε λίγη ώρα από την Πυροσβεστική, την δημοτική ενότητα Φερών και τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων, για να σώσουν ένα άλογο που είχε πέσει σε φρεάτιο βάθους τεσσάρων μέτρων στην αγροτική περιοχή Τσάι στις Φέρες του Έβρου.

Το άτυχο ζώο είχε ξεφύγει από έναν κοντινό στάβλο και για άγνωστο λόγο είχε βρεθεί μέσα στο φρεάτιο του ΤΟΕΒ που αποστραγγίζει την διώρυγα προς τον τοπικό χείμαρρο Τσάι, χωρίς να μπορεί να βρει την έξοδο. Με την βοήθεια και κατοίκων της περιοχής που έτρεξαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια, το άτι οδηγήθηκε μέσα από τον αγωγό διαφυγής των νερών προς την έξοδο και σώθηκε, ευτυχώς χωρίς τραύματα.

Στον αντίποδα αυτής της προσπάθειας, κάποιοι ασυνείδητοι σκόρπισαν το θάνατο με φόλες στα ζώα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, στην είσοδο της Βάλια Κάλντα! Ένα κυνηγόσκυλο και ένα κουνάβι βρέθηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα στην Περιφερειακή Ζώνη του Πάρκου, όπου και πριν από έξι μήνες είχαν βρει το θάνατο ζώα από την ίδια αιτία.
Κλείσιμο

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών και οι φύλακες του Πάρκου περισυνέλλεξαν τις φόλες και τα δηλητηριασμένα ζώα, ενώ παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη διενεργούν η τοπική Αστυνομία, η κοινότητα Κρανιάς και η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης