Αλλαγές από την τρόικα και στα κολλέγια

Αλλαγές από την τρόικα και στα κολλέγια

Ύστερα από αίτημα της τρόικας αναπροσαρμόζεται η αναγνώριση των πτυχίων που αποκτούνται από ευρωπαικά Πανεπιστήμια, καθώς προστίθενται πολύ περισσότερες ειδικότητες στις  υπάρχουσες, για τις οποίες αναγνωρίζονται  ήδη τα πτυχία

Αλλαγές από την τρόικα και στα κολλέγια
Νέο «τοπίο» στα πτυχία των κολλεγίων διαμορφώνεται  με τις πράξεις νομοθετικού περιχεομένου της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο “protothema.gr” ο Κων. Καρκανιάς, πρόεδρος του  Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων,  ύστερα από αίτημα της τρόικας αναπροσαρμόζεται η αναγνώριση των πτυχίων που αποκτούνται από ευρωπαικά Πανεπιστήμια, καθώς προστίθενται πολύ περισσότερες ειδικότητες στις  υπάρχουσες, για τις οποίες αναγνωρίζονται  ήδη τα πτυχία.

Ο κ. Καρκανιάς  εξηγεί ότι στην ουσία  θα αναγνωρίζονται τα πτυχία πολλών ειδικοτήτων , τα επαγγελματικά τους δικαιώματα δηλαδή, γεγονός που δεν ίσχυε πριν από τις ρυθμίσεις της τρόικας, παρά μόνο σε συγκεκριμένο κύκλο ειδικοτήτων.

Κλείσιμο
Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν μεγάλη γκάμα μεταβολών επισημαίνει ο κ. Καρκανιάς από απλά λάθη διατύπωσης έως και αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων από ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, όπως αυτά περιλαμβάνονται στο κεφαλαίο Θ παράγραφος 16, που στην ουσία αναπροσαρμόζει το Προεδρικό Διάταγμα 38 του 2010.Με την προσθήκη αυτή αναγνωρίζονται τα μάστερ και  τα διδακτορικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης