Νέες ρατσιστικές επιθέσεις σε Χανιά και Πάτρα

Νέες ρατσιστικές επιθέσεις σε Χανιά και Πάτρα

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνουν τα επεισόδια με ξυλοδαρμό σε βάρος μεταναστών σε όλη την Ελλάδα

Νέες ρατσιστικές επιθέσεις σε Χανιά και Πάτρα
Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνουν τα επεισόδια με ξυλοδαρμό σε βάρος μεταναστών σε όλη την Ελλάδα. Τρία περιστατικά βίας καταγράφηκαν στα Χανιά και την Πάτρα, με το πρώτο να συνοδεύεται και από ληστεία σε βάρος των θυμάτων.

Κλείσιμο
Η πρώτη επίθεση έγινε στο κέντρο της πόλης των Χανίων με δράστες τρεις σωματώδεις νεαρούς που χτύπησαν με ρόπαλα έναν 24χρονο Σύριο και έναν συνομήλικό του Αλγερινό, τραυμάτισαν με μαχαίρι τον έναν από αυτούς και, αφού τους άρπαξαν 390 ευρώ και ένα κινητό, τράπηκαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο και δύο μοτοποδήλατα. Σύμφωνα με τα θύματα, οι τρεις δράστες ήταν μέλη ομάδας οκτώ ατόμων που τους εξύβριζαν εν χορώ.

Το δεύτερο περιστατικό είχε θύματα δυο Αφγανούς που διακομίστηκαν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" στην Πάτρα την νύχτα της Τρίτης. Οι τραυματίες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή της Αγίας Σοφίας από τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου που άρχισαν να τους βρίζουν όταν σταμάτησαν σε ένα φανάρι και στη συνέχεια χτύπησαν από πίσω το μηχανάκι τους, με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος και να τραυματιστούν. Ο ένας, μάλιστα, υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε τραυματισμένος ένας τρίτος Αφγανός μετανάστης, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση αγνώστου με σιδερολοστό καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στην περιοχή του ΚΤΕΛ Αχαΐας. Αμέσως μετά, τον περικύκλωσαν έξι άτομα τα οποία άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης