Διαχωρισμό των κρατουμένων επιχειρεί το υπ. Δικαιοσύνης

Διαχωρισμό των κρατουμένων επιχειρεί το υπ. Δικαιοσύνης

Το διαχρονικό, πλέον, πρόβλημα του διαχωρισμού των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, επιχειρεί να λύσει το υπουργείο Δικαιοσύνης...

Διαχωρισμό των κρατουμένων επιχειρεί το υπ. Δικαιοσύνης
Το διαχρονικό, πλέον, πρόβλημα του διαχωρισμού των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, επιχειρεί να λύσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη συγκροτήθηκε ήδη ειδική επιτροπή, με αντικείμενο την αξιοποίηση των εκτάσεων των τεσσάρων αγροτικών καταστημάτων της χώρας, προκειμένου να κατασκευαστούν χώροι κράτησης για κρατούμενους ήπιας εγκληματικότητας, οι οποίο θα διαχωριστούν από άλλους συγκρατούμενους τους που εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για βαριά εγκλήματα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης φιλοδοξεί από το διαχωρισμό των κρατουμένων να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας της χώρας αλλά και των διεθνών οργανισμών που για πάνω από 20 χρόνια διαπιστώνουν την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του πληθυσμού των κρατουμένων και βελτίωσης των συνθηκών κράτησης. Έτσι, εκτιμά, ότι μπορεί να επιτευχτεί, πέραν της αναγκαίας αποσυμφόρησης των φυλακών και η ουσία της εκτέλεσης των ποινών που είναι η κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων. 
Κλείσιμο

Υπολογίζεται ότι στις εκτάσεις των τεσσάρων αγροτικών καταστημάτων της χώρας, όταν αυτές διαμορφωθούν κατάλληλα, θα κρατηθούν περισσότεροι από 1000 «τρόφιμοι» των φυλακών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης