Βρίσκουν στα σκουπίδια ότι τους… λείπει!

Βρίσκουν στα σκουπίδια ότι τους… λείπει!

Ρομά, μετανάστες αλλά και πολίτες της Πάτρας που αναζητούν τρόπο να επιβιώσουν, αναζητούν στους κάδους μέταλλα και άλλα υλικά τα οποία πετάνε εκεί όσοι δεν τα χρειαζονται

Συλλήψεις στη Σερβία για εγκλήματα πολέμου
Βρίσκουν στα σκουπίδια ότι τους… λείπει!
Σε... πολυκαταστήματα τείνουν να εξελιχθούν οι κάδοι απορριμμάτων στην Πάτρα, καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που στρέφουν την προσοχή τους σε αυτό που αποτελεί δείκτη της ευημερίας ή της κρίσης μιας κοινωνίας: Τα σκουπίδια της. Σε καθημερινή σχεδόν βάση καταγράφονται από απίστευτες έως άκρως συγκινητικές σκηνές γύρω από τους δύσοσμους μεταλλικούς κάδους της πόλης, με πρωταγωνιστές όχι μόνο τους πολίτες που αναζητούν τροφή και οι οποίοι πολλαπλασιάζονται με ανησυχητική πρόοδο, αλλά και αυτούς που κάνουν... εμπόριο με ό,τι πολύτιμο μπορεί να περιλαμβάνει ένας κάδος, ιδίως δε τα μέταλλα.

Ρομά  και μετανάστες, αλλά και πολίτες της Πάτρας που αναζητούν τρόπο να επιβιώσουν, αναζητούν στους κάδους μέταλλα και άλλα υλικά τα οποία πετάνε εκεί όσοι δεν τα χρειαζονται αλλά και αντικείμενα που περιέχουν χαλκό  και τα οποία παίρνουν το δρόμο για τα χυτήρια. Στο στόχαστρό τους και οι πράσινοι και οι μπλέ κάδοι.
Μάλιστα ορισμένοι επισκέπτονται τους κλάδους πλήρως εξοπλισμένοι καθώς μαζί τους έχουν και ειδικά καροτσάκια στα οποία φορτώνουν τα υλικά.

Διαβάστε περισσότερα
εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης