Γάλλος πρέσβης: «Οι γαλλικές επιχειρήσεις μένουν Ελλάδα»

Γάλλος πρέσβης: «Οι γαλλικές επιχειρήσεις μένουν Ελλάδα»

Κύκλο εκδηλώσεων για τη Διακυβέρνηση σε περίοδο κρίσης, από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Γκαρσία: Πόσα λεφτά παίρνουν οι διαιτητές;...
Γάλλος πρέσβης: «Οι γαλλικές επιχειρήσεις μένουν Ελλάδα»
Με σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Αθήνα και με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της ελληνικής και γαλλικής ζωής, το Γαλλικό Ινστιτούτο επιδιώκει να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο, στην περίοδο της βαθιάς κρίσης που διέρχεται η Ευρώπη.

«Σ' αυτή την περίοδο της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, που χάνονται οι σταθερές αναφορές, μπαίνουν ερωτήματα για τις σχέσεις κυβερνώντων κυβερνωμένων, πολιτικής και οικονομίας, διοίκησης και διοικουμένων και καθώς κρίνονται απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στις ευρωπαϊκές χώρες, διασταυρώνουμε τους προβληματισμούς μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας για τη διακυβέρνηση», δήλωσε ο πρέσβης της Γαλλίας Ζαν-Λου Κιν Ντελφόρζ, ο οποίος παρουσίασε τον κύκλο διαλέξεων για τη Διακυβέρνηση, το δίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, παρουσία του διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ολιβιέ Ντεκότ.

Ο κ. Ντελφόρζ, ερωτηθείς στο περιθώριο της παρουσίασης για θέματα επικαιρότητας και ειδικότερα για την αποχώρηση γαλλικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα, διέψευσε ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις φεύγουν, με τη λογική του «άσπρου-μαύρου», υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Οι γαλλικές επιχειρήσεις υφίστανται το σοκ της κρίσης, όμως παραμένουν στην Ελλάδα και μάλιστα συμμετέχουν στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης», είπε.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, σημείωσε ότι αποτελούν μια ιδιαίτερη ενότητα, ενώ όσον αφορά την Credit Agricole, απάντησε ότι ήταν πολύ εκτεθειμένη στην Ελλάδα, αλλά έτσι κι αλλιώς παραμένει στη χώρα.
Κλείσιμο

Με αφορμή την αποχώρηση της Carrefour είπε ότι οι πολυεθνικές σχεδιάζουν παγκόσμιες στρατηγικές και δεν πρέπει να το βλέπει κανείς από την οπτική μόνον της Ελλάδας.

Ο Γάλλος πρέσβης δεν έχει νεότερα για την επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ στην Ελλάδα και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ότι θα έρθει και θα επαναλάβει αυτά που έχει πει υπέρ της βοήθειας στη χώρα μας και για την ανάγκη να ανορθωθεί με όρους δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης