«Δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο μου», λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ

«Δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο μου», λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ

Ο Γ. Μυλόπουλος χαρακτήρισε «διαστρεβλωμένο και ανακριβές» το δημοσίευμα περί διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου

«Δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο μου», λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, για το σκάνδαλο που προέκυψε έπειτα από δημοσίευμα που θέλει τη διοίκηση του ΑΠΘ να έχει ξοδέψει 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ιδρύματος, την ώρα που η ΔΕΗ  κόβει το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Αφού χαρακτήρισε το εν λόγω δημοσίευμα «διαστρεβλωμένο και ανακριβές», ο κ. Μυλόπουλος συνέχισε με την πολυσυζητημένη -πλέον- «πρυτανική τουαλέτα» τονίζοντας πως δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο του, αλλά στα γραφεία της Συγκλήτου.

«Δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο του Πρύτανη. Υπάρχουν τουαλέτες στον όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Συγκλήτου στο κτίριο της διοίκησης» είπε ο κ. Μυλόπουλος για το θέμα με την «πρυτανική τουαλέτα» που δημοσιεύτηκε.

«Έχουμε διακαή πόθο να βγουν όλα στο φως σήμερα με το φως της πανσελήνου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πλήττεται και διασύρεται», σημείωσε ο πρύτανης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα.

Στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας, ο κ. Μυλόπουλος και αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου παρουσίασαν όλα τα οικονομικά στοιχεία τα οποία αναφέρονται στο πρόσφατο δημοσίευμα και τα οποία -όπως υποστηρίζουν- είναι αναληθή, ανακριβή και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, τόνισε ότι θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε Ιδρυμα. «Ζήτησα από τον πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος που ήδη διεξάγεται. Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων. Η λογοδοσία, οικονομική και κοινωνική, αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και ιδιαίτερα στις μέρες μας απόδοση σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού», υπογράμμισε.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης