Πυρκαγιές σε Πάργα και Κρήτη

Πυρκαγιές σε Πάργα και Κρήτη

Η Πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στον Νέο Βουτζά Αττικής - Δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε Ρόδο και Καβάλα...

Πυρκαγιές σε Πάργα και Κρήτη
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο πύρινα μέτωπα σε Πάργα και Κρήτη. Συγκεκριμένα η φωτιά στην Πάργα που μαίνεται στην περιοχή Αγία Κυριακή έχει εκδηλωθεί σε δύσβατη δασική έκταση, γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια κατάσβεσής της.

Ακόμη, πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί και στην περιοχή Ξηρολίμνη Σητείας Κρήτης. Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες, και υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Κελάρια καθώς οι φλόγες πλησίασαν στις αυλές των σπιτιών,  η φωτιά κατευθύνεται προς τη Ζάκρο!

Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκε λίγο  μετά τις 19.30 την Πέμπτη  η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι ( λίγο μετά τις 15.00) κοντά σε κατοικημένη περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής. Η φωτιά έχει κάψει δύο σπίτια, ενώ πολλές αυλές σπιτιών παραδόθηκαν στις φλόγες. Επίσης στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο

Προληπτικά απο το μεσημέρι είχε εκκενωθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή ενώ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι πυκνοί καπνοί, εκκενώθηκε και τμήμα του Νταού Πεντέλης.

Η φωτιά, που πήρε αμέσως διαστάσεις λόγω και των ανέμων που πνέουν, ξεκίνησε στο σημείο Άγιος Ιωάννης, στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά.

Στο σημείο βρέθηκαν 130 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 καναντέρ και 2 ελικόπτερα


Κλείσιμο




Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στη περιοχή Χωραφά Καβάλας. Η φωτιά 
που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση  τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 21.30 της ίδιας ημέρας. Στο σημείο βρέθηκαν 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Εντωμεταξύ, υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στη Ρόδο που ξεκίνησε να μαίνεται από το απόγευμα της Τρίτης. Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της πύρινης λαίλαπας.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης έφτασαν για ενίσχυση στο νησί C130 50 δασοκομάντος, 50 πυροσβέστες και πληρώματα 14 πυροσβεστικών οχημάτων που έφτασαν στο νησί με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.






Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης