Ο «Ξένιος Ζευς» επεκτείνεται και στην Περιφέρεια

Ο «Ξένιος Ζευς» επεκτείνεται και στην Περιφέρεια

Ευρείας έκτασης Αστυνομικές Επιχειρήσεις έγιναν στη Μεσσηνία και τη Λακωνία την Παρασκευή και το Σάββατο

APEC : Οι ισχυροί δεσμεύθηκαν για σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση
Ο «Ξένιος Ζευς» επεκτείνεται και στην Περιφέρεια
Ευρείας έκτασης Αστυνομικές Επιχειρήσεις έγιναν στη Μεσσηνία και τη Λακωνία την Παρασκευή και το Σάββατο, που αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, είχαν σαν αποτέλεσμα 114 προσαγωγές και 30 συλλήψεις.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή, έως και χθες τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν 79 άτομα, από τα οποία, 26συνελήφθησαν. Από τους συλληφθέντες οι 20 είναι αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται ο ένας για παράνομη κατοχή όπλων, άλλος για καταδικαστικά έγγραφα, δύο ακόμα (πατέρας και μάνα) για εμπορία ανθρώπων, καθώς ωθούσαν τα παιδιά τους για επαιτεία και Δεκαέξι αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού Και τέσσερις ακόμα για καταδικαστικά έγγραφα Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι (με μήκος λάμας 19 εκατοστών) και μία ξύλινη ράβδος, ενώ μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Καλαμάτας, πέντε Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, υπηκόων Βουλγαρίας, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας τους και της παραμονής τους στη χώρα. Επιπλέον βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 25 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 3 παραβάσεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και 1 παράβαση για ελεύθερη κατασκήνωση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Στη Λακωνία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή έως και χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν συνολικά 35 άτομα και έγιναν 4 συλλήψεις: Ενός για παράνομη κατοχή όπλων, δύο για κατοχή ναρκωτικών και ενός αλλοδαπού για καταδικαστικά έγγραφα.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης