Συνάντηση Ρουπακιώτη με τους επικεφαλής της Ε.Ε. και της ΕΚΤ

Συνάντηση Ρουπακιώτη με τους επικεφαλής της Ε.Ε. και της ΕΚΤ

Δύο περίπου ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης

Συνάντηση Ρουπακιώτη με τους επικεφαλής της Ε.Ε. και της ΕΚΤ
Δύο περίπου ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Νικόλας Κανελλόπουλος και ο γενικός γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής κ. Μαρίνος Σκανδάμης, βρέθηκαν, κατά πληροφορίες, η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη αλλά και οι ρυθμοί απονομής δικαίου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποδέχτηκαν τις σκέψεις και τις προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013), αλλά και για την αναθεώρηση του Κώδικα Περί Δικηγόρων (που αναμένεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο).

Μεταξύ των αλλαγών που προωθούνται είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, η απλοποίηση των διαδικασιών όπως, για παράδειγμα, με το «φιλτράρισμα» των αγωγών κατά το πρότυπο των μηνύσεων. Όποιες δηλαδή κρίνονται αβάσιμες, θα τίθενται στο αρχείο και δεν θα φτάνουν στα ακροατήρια. Ακόμα, επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της μείωσης των ειρηνοδικείων κατά 50 % (σήμερα υπάρχουν 300).

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε επίσης και στο θέμα της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποφορτιστούν τα δικαστήρια.
Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης