Τρεις νέες κλινικές στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Τρεις νέες κλινικές στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής οι  ιατροί των προαναφερθεισών ειδικοτήτων διενεργούσαν τις επεμβάσεις χωρίς να υπάρχουν κλινικές και οι ασθενείς νοσηλεύονταν όπου υπήρχαν ελεύθερα κρεβάτια!

Τρεις νέες κλινικές στο νοσοκομείο «Αττικόν»
Τρεις νέες κλινικές θα λειτουργήσουν στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς.

Πρόκειται για τη Νευροχειρουργική, τη Γναθοχειρουργική και την Ουρολογική Κλινική, συνολικής δυναμικότητας 30 κλινών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής οι  ιατροί των προαναφερθεισών ειδικοτήτων διενεργούσαν τις επεμβάσεις χωρίς να υπάρχουν κλινικές και οι ασθενείς νοσηλεύονταν όπου υπήρχαν ελεύθερα κρεβάτια!

Κλείσιμο
Ο κ. Σαλμάς επισήμανε ότι οι κλινικές θα λειτουργήσουν με προσωπικό από το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», καθώς γίνεται εφαρμογή του νόμου που επιτρέπει τη μετακίνηση προσωπικού μεταξύ διασυνδεόμενων νοσοκομείων.

Στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» υπάρχουν 100 κλίνες, αλλά η πληρότητά του σύμφωνα με τα στοιχεία του ESYnet δεν έχει ξεπεράσει το 44%. Κρίθηκε λοιπόν ότι ικανός αριθμός των 185 νοσηλευτών που απασχολούνται στο «Αγία Βαρβάρα», θα μπορούσε να μετακινηθεί στο «Αττικόν» το οποίο λυγίζει στις εφημερίες από την έλλειψη προσωπικού.
 Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, αλλά να αναβαθμιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης