LIVE

Κορωνοϊός

Με την «Ομάδα Αιγαίου» στη Σίκινο

Με την «Ομάδα Αιγαίου» στη Σίκινο

Ήταν όλοι τους εκεί: γιατροί πολλών ειδικοτήτων, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, σκηνοθέτες, επιχειρηματίες, εργάτες, τα μέλη δηλαδή της «Ομάδας Αιγαίου», του αστικού μη κερδοσκοπικού σωματείου που κάθε χρόνο διαπλέει το Αιγαίο, προσφέροντας ουσιαστικό έργο.

Η αναχώρηση είχε προγραμματισθεί για τις 6.45 το πρωί από την «γλίστρα» της Αναβύσσου. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ναυτική ορολογία, πρόκειται για το μέρος όπου τα φουσκωτά «γλιστρούν» στο νερό. Ο καιρός προβλέπετο σχετικώς επιεικής. Βοριάς πεντάρι. Προορισμός μας η Σίκινος. Χρόνος διαδρομής περίπου πέντε ώρες, με μία στάση στο Βαθύ Σίφνου.

Ήταν όλοι τους εκεί: γιατροί πολλών ειδικοτήτων, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, σκηνοθέτες, επιχειρηματίες, εργάτες, τα μέλη δηλαδή της «Ομάδας Αιγαίου», του αστικού μη κερδοσκοπικού σωματείου που κάθε χρόνο διαπλέει το Αιγαίο, προσφέροντας ουσιαστικό έργο.

Η ιδέα της δημιουργίας της πριν από 18 χρόνια ήταν απλή. Βοήθεια πάσης φύσεως, στα ακριτικά νησιά, σε συνδυασμό με τη δεδηλωμένη αγάπη για την θάλασσα. Η δραστηριότητα της υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια καθαρώς ιδιωτική χωρίς τη σύμπραξη ή την ανάμειξη του Κράτους.

Φθάνοντας στο λιμάνι της Σικίνου, η προβλήτα έχει γεμίσει με κατοίκους που ανεμίζουν τα μαντήλια τους. Ένα συγκρότημα μουσικών παίζει νησιώτικα τραγούδια, ενώ νέες και νέοι σέρνουν το χορό. Η ατμόσφαιρα είναι συγκινητική και εξόχως αναπτεροτική. Πόσοι πολιτικοί μπορούν να καυχηθούν για μία παρόμοια υποδοχή; Πόσοι επισκέπτες ενός τόπου που δεν είναι δικός τους, νοιώθουν αίφνης σαν το σπίτι τους;

Το βράδυ όλο το νησί έχει συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Σικίνου. Αριθμός μαθητών, δέκα. Αριθμός καθηγητών επίσης δέκα. Έτσι πορεύονται τα περισσότερα μικρά μέρη. Με στενούς ορίζοντες αλλά με μεγάλο σθένος. Ο δήμαρχος Γιάννης Συρίγος διαβάζει το πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου Σικίνου που ανακηρύσσει  τα μέλη της «Ομάδας Αιγαίου» επίτιμους δημότες του νησιού. Ευχαριστεί δημοσίως για τα ευεργετήματα όπως τη δωρεά μονάδας αφαλάτωσης, την αντικατάσταση της οδοντιατρικής έδρας, τον εξοπλισμό του νηπιαγωγείου και της παιδικής χαράς, τη δωρεά του πολυγηπέδου που εγκαινιάζεται σήμερα.

«Δίνετε ένα μάθημα για μία διαφορετική στάση ζωής και μία πρόταση για ένα διαφορετικό αξιακό σύστημα στο οποίο η μονάδα μέτρησης δεν είναι το ίδιο όφελος αλλά η προσφορά» τονίζει σε μία αποστροφή της ομιλίας του, και τα λόγια του να ακούγονται ως αλληγορία προς τους πολιτικούς αρχηγούς που συσκέπτονται για τη δημιουργία κυβερνήσεως.
Λίγα λεπτά αργότερα ο παπα- Θεόδωρος παίρνει το βιολί του και με την μαεστρία που έχουν οι αυθεντικοί μουσικοί μας απογειώνει σε σφαίρες όπου η ψυχή είναι μονίμως θερμή.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης