Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αρχαιολόγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αρχαιολόγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τη Βουλή και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αρχαιολόγοι...

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αρχαιολόγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τη Βουλή και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αρχαιολόγοι. Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων αντιδρά στο άρθρο 42 του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, που προβλέπει ότι οι έκτακτοι αρχαιολόγοι δεν θα μπορούν να επαναπροσληφθούν μετά τη συμπλήρωση πέντε ετών απασχόλησης.

Ειδικότερα, στην Θεσσαλονίκη, κρατώντας πανό που έγραφαν «ΥΠΠΟ- Διάλυση» και «Η αρχαιολογία εκτελείται στα έργα και πεθαίνει σε 60 μήνες» οι αρχαιολόγοι διαδήλωσαν έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας τους έξω από το γειτονικό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν την εκχώρηση μέρους του ελέγχου των σωστικών ανασκαφών στους ιδιώτες με το πολυνομοσχέδιο για τη «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι τους αρχαιολόγους που θα εργάζονται στις σωστικές ανασκαφές στα μεγάλα ιδιωτικά έργα δεν θα τους επιλέγει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως γίνεται έως σήμερα, αλλά οι ιδιώτες κατασκευαστές.
Κλείσιμο

Οπως αναφέρουν, η πολιτισμική κληρονομιά αποτελεί δημόσιο αγαθό που ανήκει στους πολίτες και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να εγκαταλείπεται απροστάτευτη στα ιδιωτικά συμφέροντα των εργολάβων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης