Προσφυγή Ακη κατά των περιοριστικών όρων

Προσφυγή Ακη κατά των περιοριστικών όρων

Να μειωθεί η εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί και να αρθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, ζητεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος

Προσφυγή Ακη κατά των περιοριστικών όρων
Να μειωθεί η εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί και να αρθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, ζητεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, με προσφυγή που κατάθεσε κατά της σχετικής διάταξης του ανακριτή Θ. Κανελλόπουλου.

Οι δυο περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στον πρώην υπουργό για το ανακριβές πόθεν έσχες το 2010 (χρήση το 2009), ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε και το πολυτελές νεοκλασικό ακίνητό του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο δεν φέρεται να είχε δηλώσει.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από τα οποία δηλώνει ότι προέρχονται από τη λήψη δύο δανείων.

Κλείσιμο
Πάντως, η πλευρά του πρώην υπουργού υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν  όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η απόφαση για την «τύχη» της προσφυγής του πρώην υπουργού αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης