Στους δρόμους απόψε η Αριστερά για τους μισθούς

Στους δρόμους απόψε η Αριστερά για τους μισθούς

Συγκεντρώσεις ΚΚΕ σε Ομόνοια και Θεσσαλονίκη και ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια - Κινητοποιήσεις και από ΑΝΤΑΡΣΥΑ -  αντεξουσιαστές

Στους δρόμους απόψε η Αριστερά για τους μισθούς
Κάλεσμα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απευθύνουν το κόμματα της αριστεράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ, απορρίπτοντας «τους εκβιασμούς και τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας», που -όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση- «φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενάντια στα νέα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα.
Κλείσιμο

Στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή έχει ξεκινήσει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20%, παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι.

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος αναφερόμενος στην αυριανή απεργία..

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα» και συνέχισε: «Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% από αυτά που έχουν ήδη κοπεί. Αυτό κανένας λαός δε μπορεί να το αντέξει. Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης