Την οργή του εκφράζει ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μετά τη διαρροή φωτογραφικού υλικού που δείχνει σάκους με τις σορούς των θυμάτων.
Ο κύριος Πλακιάς δηλώνει πως δεν γνωρίζει πώς και γιατί διέρρευσαν οι συγκεκριμένες εικόνες, ωστόσο μιλά με οδύνη για το σοκ που προκάλεσε η θέα τους. «Πόσο επώδυνο είναι να βλέπεις πως παραδώσανε τα παιδιά μας;» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, θέτει το κρίσιμο ερώτημα αν η δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών των θυμάτων, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της προσβολής που αισθάνονται οι οικογένειες που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους.
Στην ανάρτησή του, ο πατέρας των διδύμων εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι, αντί για σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, δίνεται έδαφος σε πρακτικές που μόνο πόνο προκαλούν.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.