Με αυξημένη επιβατική κίνηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων της Μεγάλης Τετάρτης 16 Απριλίου, καθώς τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου προετοιμάζονται για την κορύφωση της εορταστικής περιόδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμενικών αρχών, από τον Πειραιά (συμπεριλαμβανομένης της Τζελέπης) έχουν προγραμματιστεί 16 αναχωρήσεις πλοίων, με εκτιμώμενο αριθμό επιβατών που φτάνει τους 16.568.
Αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται και στο λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα εκτελεστούν 7 τακτικά δρομολόγια με περίπου 5.800 επιβάτες, ενώ έχουν προγραμματιστεί επιπλέον 4 δρομολόγια προς Μαρμάρι, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.
Στο λιμάνι του Λαυρίου, έχουν προγραμματιστεί 6 αναχωρήσεις πλοίων, με περίπου 1.280 επιβάτες να αναμένεται να επιβιβαστούν.
Συνολικά, την Μεγάλη Τετάρτη εκτιμάται ότι περισσότεροι από 23.500 ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν από τα τρία βασικά λιμάνια της Αττικής για τα νησιά, σηματοδοτώντας την έναρξη της κορύφωσης της πασχαλινής εξόδου. Οι λιμενικές και ακτοπλοϊκές αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή της επιβατικής κίνησης.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.