Στη ΜΕΓΑ, εδώ και χρόνια, παίρνουμε το μέλλον προσωπικά!
mega2md

Στη ΜΕΓΑ, εδώ και χρόνια, παίρνουμε το μέλλον προσωπικά!

Ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελούσε ανέκαθεν βασικό συστατικό της κουλτούρας της εταιρείας και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.


Sponsored Content


Η κλιματική κρίση είναι γεγονός και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για τη σημερινή, αλλά και τις επόμενες γενιές. Καθημερινά αναδύονται νέες, πρωτοφανείς προκλήσεις, που καθιστούν επιτακτική τη συμβολή όλων μας στην προάσπιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.
Η ΜΕΓΑ έχει αναπτύξει στρατηγικές πρωτοβουλίες με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών, έχει θέσει ως σημαντική προτεραιότητα τη μελέτη και τον σχεδιασμό προϊόντων με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Για τη ΜΕΓΑ, ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελούσε ανέκαθεν βασικό συστατικό της εταιρικής της κουλτούρας και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Εδώ και δεκαετίες, η εταιρεία πρωτοστατεί στην κατηγορία Προϊόντων Ατομικής Υγιεινής με πρωτοποριακά concepts όπως το “Sensitive Concept”(1997), μία παγκόσμια καινοτομία της ΜΕΓΑ για την κατηγορία των σερβιετών, αλλά και το “All Cotton Concept” (1998), αντικαθιστώντας το πλαστικό, όπου είναι τεχνικά εφικτό και επιλέγοντας το βαμβάκι, μία φυσική βιοδιασπώμενη ίνα με μοναδικές ιδιότητες φιλικότητας, ως υλικό επαφής με το δέρμα σε βασικές κατηγορίες προϊόντων.


Σήμερα η ΜΕΓΑ, κλιμακώνοντας τις προσπάθειές της και ευθυγραμμίζοντας τους στόχους της με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s), θέτει τους πόρους και την καινοτομία που αναπτύσσεται στα εργαστήριά της στην υπηρεσία του πλανήτη. Έτσι, τα τελευταία χρόνια σχεδίασε και υλοποιεί το Πρόγραμμα Βιωσιμότητας «Act Green | Redesign – Reduce – Recycle», το οποίο βασίζεται στον επανασχεδιασμό των προϊόντων και των διαδικασιών, προκειμένου να μειώνεται ο περιβαλλοντικός τους αντίκτυπος και να προάγονται υπεύθυνες περιβαλλοντικές πρακτικές. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι, μεταξύ άλλων και τα προϊόντα “Natura”!


Νέα σειρά προϊόντων ατομικής υγιεινής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα


Πρόκειται για μία νέα πρόταση προϊόντων ατομικής υγιεινής από τη ΜΕΓΑ που πηγαίνει την αδιαμφισβήτητη σχέση φιλικότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον, ένα βήμα μπροστά αφού όλα τα προϊόντα της σειράς είναι φτιαγμένα από βιοδιασπώμενα υλικά, ενώ διαθέτουν 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Και το σημαντικότερο; Χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα.


Μωρομάντηλα BabyCare Natura


Μικρές αλλαγές μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές… και τα νέα μωρομάντηλα BabyCare Natura έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι απαλά με το μωρό…αλλά και με τη φύση!
• Σχεδιασμένα με βάση το σύστημα αγνής φροντίδας “Pure Care System”, βοηθούν στην προστασία από ερεθισμούς και συγκάματα, ενώ περιποιούνται φυσικά την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα.
• Με μαντήλι με 0% πλαστικό και 100% φυτικές ίνες.
• Εμπλουτισμένα με 96% αγνό νερό και οργανικό έλαιο βερίκοκου.
• Συνιστώνται από την Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Δερματολογίας.


Βιοδιασπώμενες μπατονέτες Tipers Natura


Οι μπατονέτες Tipers Natura διαθέτουν έναν ειδικά μελετημένο σχεδιασμό που σέβεται το περιβάλλον. Συγκεκριμένα:
• Αποτελούνται από ανθεκτικό χάρτινο μπαστουνάκι και 100% υδρόφιλο βάμβακι ΜΕΓΑ, ανώτερης ποιότητας.
• Διαθέτουν 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία με πιστοποίηση I’m Green™, καθώς αποτελείται από 51% υλικά φυτικής προέλευσης (ζαχαροκάλαμο).
• Είναι Μικροβιολογικά και Δερματολογικά ελεγμένες σε  ευαίσθητα δέρματα, για αποδεδειγμένα ασφαλή προστασία.


Υγρά μαντήλια ντεμακιγιάζ Pom Pon Natura


Τα νέα υγρά μαντήλια ντεμακιγιάζ Pom Pon Natura είναι μία φυσική πρόταση στον καθημερινό καθαρισμό και τη φροντίδα της επιδερμίδας. Πηγαίνουν το ντεμακιγιάζ ένα βήμα μπροστά, αφού διαθέτουν:
• Μία ειδικά μελετημένη φόρμουλα που περιέχει 95% φυσικά συστατικά και οργανικό έλαιο argan, για ασύγκριτα φυσική φροντίδα στο δέρμα.
• Ένα ιδιαίτερα απαλό βιοδιασπώμενο μαντήλι, από 100% από φυτικές ίνες και 0% πλαστικό.
Συσκευασία από ειδικά μελετημένο υλικό το οποίο εξασφαλίζει άριστη συντήρηση του προϊόντος, ενώ είναι 100% ανακυκλώσιμη.


Σερβιετάκια EveryDay Natura


Τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton Natura ενσωματώνουν στον σχεδιασμό τους όλη την αγνότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα της φύσης, αφού διαθέτουν:
Κάλυμμα από 100% οργανικό βαμβάκι, μία φυσική βιοδιασπώμενη ίνα η οποία εξασφαλίζει μοναδική στεγνότητα και αξεπέραστη φιλικότητα στο δέρμα (GOTS certified κάλυμμα).
Πυρήνα από βιοδιασπώμενες φυτικές ίνες με  πιστοποίηση FSC™ (Κωδικός αδείας FSC™ C118785).
Βιοδιασπώμενο αδιάβροχο κάτω στρώμα με βάση το άμυλο καλαμποκιού.

Επιπλέον, είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα κατά Oeko-Tex® Standard 100, ελεγμένα για βλαβερές ουσίες, ενώ διαθέτουν 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία.
Η καινοτομία που ενσωματώνουν αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που εξασφαλίζουν τα σερβιετάκια EveryDay Natura, επιβραβεύθηκαν από τους ίδιους τους καταναλωτές!
Σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet), παρουσία εκπροσώπων εταιρειών από όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου, τα σερβιετάκια EveryDay Natura αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2024» στην κατηγορία τους, με γνώμονα την καινοτομία και το όφελος που εξασφαλίζουν για τον καταναλωτή, αλλά και για το περιβάλλον, μετά από ανεξάρτητη καταναλωτική έρευνα που πραγματοποίησε η Circana σε δείγμα 3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα.

EveryDay Natura. Προϊόν της Χρονιάς 2024

Με τα νέα προϊόντα BabyCare Natura, Tipers Natura, Pom Pon Natura και EveryDay Natura, η ΜΕΓΑ κάνει πράξη τη δέσμευσή της για «Πράσινη ανάπτυξη», εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή προϊόντων μειωμένου περιβαλλοντικού αντίκτυπου, που εξασφαλίζουν άριστη ισορροπία αποτελεσματικής προστασίας και σεβασμού στο περιβάλλον, προσφέροντας στον καταναλωτή τη δυνατότητα να ακολουθεί ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα!

Στόχος της ΜΕΓΑ είναι να προστεθούν και άλλα προϊόντα Natura, δημιουργώντας έτσι μία πλήρη γκάμα προϊόντων που θα σχεδιάζονται σήμερα με στόχο ένα καλύτερο αύριο και προσφέρουν ενισχυμένη αποτελεσματικότητα με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης