Άρτα: Έπεισαν ηλικιωμένη ότι κέρδισε επίδομα με κλήρωση

Άρτα: Έπεισαν ηλικιωμένη ότι κέρδισε επίδομα με κλήρωση

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών, η απάτη εξιχνιάστηκε και διαπιστώθηκε ότι είχαν εμπλακεί σε αυτήν ένας 22χρονος και ένας 17χρονος Ρομά

ilikiomeni_sad
Παριστάνοντας τον υπάλληλο του λογιστή της είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με μια 73χρονη κάτοικο της Άρτας ένας άγνωστος τον περασμένο Μάρτιο και την είχε πείσει ότι τάχα δικαιούται μηνιαίο επίδομα, που κέρδισε ύστερα από... κλήρωση! Μάλιστα, προσφέρθηκε να φροντίσει ο ίδιος να κατατεθεί στον λογαριασμό της.

Η γυναίκα πείστηκε να του δώσει τα απόρρητα στοιχεία των τραπεζικών καρτών της, αλλά αντί να δει τα χρήματα που της υποσχέθηκε στο λογαριασμό της, διαπίστωσε ότι με την κάρτα της είχαν γίνει ανέπαφες συναλλαγές συνολικού ύψους 200 ευρώ και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια.

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών, η απάτη εξιχνιάστηκε και διαπιστώθηκε ότι είχαν εμπλακεί σε αυτήν ένας 22χρονος και ένας 17χρονος Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν οι δράστες είχαν εξαπατήσει και άλλους ανυποψίαστους ηλικιωμένους.

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες
Με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος λογιστικού γραφείου, τηλεφώνησε ένας άγνωστος στον υπάλληλο του περιπτέρου μιας 45χρονης στην πόλη της Καστοριάς και τον έπεισε να του δώσει τους κωδικούς τριών προπληρωμένων καρτών συνολικής αξίας 300 ευρώ, τις οποίες αποδείχθηκε ότι πίστωσε σε λογαριασμό που είχε ανοίξει σε εταιρεία προπληρωμένων καρτών. Η απάτη, που έγινε στις 3 Ιανουαρίου, εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο Ελλήνων ηλικίας 26 και 59 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζευγάρι εγκατέλειψε τη ζωή του στη Βρετανία για να ζήσει σε σκάφος στην Ελλάδα


Αύγουστος 1993: η Επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», για τον απεγκλωβισμό 1.013 ομογενών από την Αμπχαζία


Ο γιατρός του πατέρα Καλλιάνου διαψεύδει ότι πήρε φακελάκι €500 και μιλά για «εξωφρενικό ψεύδος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης