Κασσελάκης για δήλωση Φλέσσα: Το ξέρατε ότι είστε δολοφόνοι;

Κασσελάκης για δήλωση Φλέσσα: Το ξέρατε ότι είστε δολοφόνοι;

«Χαρακτηριστική περίπτωση κοπτοραπτικής» - «Απομονώνουν μια φράση της για τις μιλάει για τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού Δημοσίου», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

6202502
Την δήλωση της υποψηφίας ευρωβουλευτού της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα για το δυστύχημα των Τεμπών σχολιάζει με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το ξέρατε ότι είστε… δολοφόνοι; Δείτε μαζί μου μία σοκαριστική δήλωση. Επαναλαμβάνω το αδιανόητο». Ο κ. Κασσελάκης παραθέτει την δήλωση της κ. Φλέσσα η οποία αναφέρει σε ομιλία της: «Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί».

Ακολούθως ο κ. Κασσελάκης απευθύνεται στο κοινό λέγοντας: «Κι εσύ που τώρα βλέπεις αυτό το βίντεο! Είναι η λογική εκείνη η γνωστή, ότι η χώρα χρεοκόπησε επειδή δεν έπαιρνες απόδειξη από τον φούρνο, όχι επειδή κάποιοι κατασπάραξαν τα δημόσια ταμεία. Μόνο που εδώ η ντροπή φτάνει στα άκρα: Μία ολόκληρη κοινωνία βαφτίζεται συνένοχη στο έγκλημα των Τεμπών επειδή μία κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχτεί ότι άφησε καμένη την τηλεδιοίκηση, ότι προσέλαβε με κομματικά κριτήρια έναν ακατάλληλο σταθμάρχη, ότι μπάζωσε, μόνταρε, συγκάλυψε».

Ακολούθως υπογραμμίζει: «Όχι, δεν είμαστε όλοι συνένοχοι. Και σας παρακαλώ, να μην ανεχτείτε άλλο αυτή τη διάχυση ευθύνης, αυτή την ενοχοποίηση στην οποία σας υποβάλλει τόσο ύπουλα αυτή η κυβέρνηση. Σημειώνω ότι η κυρία Βίκυ Φλέσσα, που έκανε αυτήν την αποτρόπαια δήλωση, παραμένει υποψήφια ευρωβουλευτής του κ. Μητσοτάκη. Προφανώς τον εκφράζει».

Κλείσιμο
Δείτε την ανάρτησή του


Μαρινάκης: Κοπτοραπτική, μιλά για τις παθογένειες του δημοσίου

Για τις δηλώσεις της Βίκυς Φλέσσα ρωτήθηκε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος έκανε λόγο για χαρακτηριστική περίπτωση κοπτοραπτικής αφού όπως σημείωσε απομονώθηκε μια φράση της δημοσιογράφου.

«Νομίζω ότι εδώ πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση κοπτοραπτικής, απομόνωσης -για την ακρίβεια- μιας φράσης. Αν δει κανείς συνολικά την ανάλυση που έκανε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., θα καταλάβει ότι μιλάει για τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού Δημοσίου, του ελληνικού Κράτους» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Αναφέρθηκε για τις παθογένειες, μίλησε και για τα Τέμπη, μίλησε και για το Μάτι. Σε καμία περίπτωση, όμως, ούτε η κ. Φλέσσα, ούτε κανένας από εμάς, θεωρεί ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για αυτό το τραγικό ατύχημα. Είναι συγκεκριμένη η ευθύνη, η οποία προσωποποιείται, στο τέλος της ημέρας, από τη Δικαιοσύνη. Σε αυτούς που θεωρούν οι έχοντες την αρμοδιότητα να ερευνήσουν την υπόθεση, ανακριτές και εισαγγελείς και σε επόμενο βαθμό, οι δικαστές που θα δικάσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ποιοι ευθύνονται, σε τι βαθμό ευθύνονται και ποιες θα είναι οι ποινές τους. Η κ. Φλέσσα, επαναλαμβάνω, μίλησε, έκανε μια ανάλυση για τις διαχρονικές παθογένειες, οι οποίες -για να πούμε την αλήθεια- συναντήθηκαν με το ανθρώπινο λάθος. Το πώς, όμως, επιμερίζονται αυτές σε επίπεδο ποινικής ευθύνης, αυτό δεν είναι συλλογικό. Αυτό είναι πολύ συγκεκριμένο. Το ερευνά η Δικαιοσύνη και μόνο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Είτε αυτό αφορά τα Τέμπη είτε αφορά το Μάτι, που είναι πιο προχωρημένη πλέον υπόθεση, πιο παλιά υπόθεση, όπως και κάθε υπόθεση που πηγαίνει στη Δικαιοσύνη».

Η απάντηση της Φλέσσα 

Η κα Φλέσσα απαντώντας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του για παραπόιηση των δηλώσεών της, τονίζοντας ότι πρόκειται για αντικείμενο «παραποίησης και ανήθικης πολιτικής εκμετάλλευσης»

«Ὀργανωμένα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του μαζί, Στέφανος Κασσελάκης, εξακολουθούν να παραποιούν δηλώσεις μου. Συνειδητά. Σε παρουσίαση του βιβλίου μου στον Σύλλογο Πασχόντων από Σκλήρυνση κατά Πλάκας πριν από 10 ημέρες, μία κυρία με εγκάλεσε “γιατί κυρία Φλέσσα είστε υποψήφια με αυτή την ελεεινή κυβέρνηση των εγκληματιών που σκότωσαν τα παιδιά μας” αναφερόμενη στα Τέμπη.

Η απάντησή μου για την διαχρονική παθογένεια του ελληνικού κράτους που προκαλεί τραγωδίες όπως στα Τέμπη και στο Μάτι, με παράλληλη αναφορά στην ευθύνη όλων μας, γίνεται σήμερα με καθυστέρηση 10 ημερών, αντικείμενο παραποίησης και ανήθικης πολιτικής εκμετάλλευσης. Σκοπός δεν είναι μόνο να πληγεί το πρόσωπό μου ως υποψήφια, η οποία έχει επιλέξει να εκφράζει με παρρησία τις απόψεις της, αλλά και να πληγεί η ίδια η παράταξη της ΝΔ» ανέφερε.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Χωρίς μποφόρ, με κοντομάνικο στα νησιά, αλλά με ομπρέλα στα βόρεια ορεινά - Η πρώτη πρόβλεψη για το Πάσχα

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων και αναστάτωση στους επιβάτες

Ξεσπά ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα τους: Δεν υπάρχει ΕΣΥ, ας έρθει ο πρωθυπουργός να μου πει το αντίθετο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης