Ο Όμιλος που δημιουργεί μοναδικές καταναλωτικές εμπειρίες, καινοτομεί και αναπτύσσεται

Ο Όμιλος που δημιουργεί μοναδικές καταναλωτικές εμπειρίες, καινοτομεί και αναπτύσσεται

Το επενδυτικό πλάνο το Ομίλου Fourlis για τα τρία μεγάλα brands που εκπροσωπεί, στοχεύει στην επέκταση των δικτύων καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

fourlis_kedriki

Sponsored content

Αυτό που περιμένουμε από κάθε μεγάλη εταιρεία είναι μοναδικές καταναλωτικές εμπειρίες, ώστε κάθε επίσκεψη στα καταστήματά της να μετατρέπεται σε ψυχαγωγία. Στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες που πρωτοπορούν συνεχώς σε αυτόν τον τομέα, όπως είναι ο Όμιλος Fourlis ο οποίος εδώ και 75 χρόνια, αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε σταθερή τροχιά εξέλιξης και εκσυγχρονισμού. Έτσι σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών, με εμπορική δραστηριότητα που εκτείνεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία μέσω των brands που εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα αντιπροσωπεύει τρία πολύ γνωστά εμπορικά σήματα: την «ΙΚΕΑ», τα «INTERSPORT» και την «Holland & Barrett».
ikea_fourlis_1
Ωστόσο ο Όμιλος Fourlis δεν επαναπαύεται στην αναγνωρισιμότητα των brands με τα οποία συνεργάζεται, και αναζητά συνεχώς τρόπους να αναπτύσσεται και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του δημιουργώντας μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες του. Γι΄ αυτό τον λόγο έχει δημιουργήσει ένα επενδυτικό πλάνο με βασικό πυλώνα την επέκταση και τη διατήρηση ενός βελτιστοποιημένου δικτύου καταστημάτων για κάθε ένα από τα brands, και μάλιστα σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Ας τα δούμε αναλυτικά:


Νέα καταστήματα ΙΚΕΑ
ikea_fourlis_2
Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο διάστημα ο Όμιλος Fourlis το Νοέμβριο του 2023 άνοιξε ένα ακόμα κατάστημα στο Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας.

Και το πλάνο συνεχίζεται. Μέσα στο 2024 θα λειτουργήσει ένα νέο κατάστημα ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους στην Πάτρα, ενώ στις αρχές του 2025 θα λειτουργήσει ένα νέο κατάστημα ΙΚΕΑ επίσης μεσαίου μεγέθους στο Ηράκλειο Κρήτης, και το 2027 θα είναι σε λειτουργία και άλλο ένα κατάστημα ΙΚΕΑ στο Ελληνικό. Την ίδια στιγμή, το ηλεκτρονικό κανάλι του ΙΚΕΑ, δρα συμπληρωματικά με τα φυσικά καταστήματα.

Σημειώνεται επίσης ότι το καλοκαίρι του 2024 θα λειτουργήσει πλήρως το νέο retail hub στο IKEA Αεροδρομίου Αθηνών, το οποίο θα φιλοξενήσει κι άλλα καταστήματα λιανικής, μεταξύ των οποίων ένα κατάστημα INTERSPORT και ένα HOLLAND & BARRETT.


INTERSPORT παντού
intersport_fourlis
fourlis_inter
Τα νέα εκσυγχρονισμένα σημεία πώλησης των INTERSPORT απευθύνονται στους sports enthusiasts - και όχι μόνο - και προσφέρουν μια νέα αγοραστική εμπειρία που συνδυάζει καινοτομία, τεχνολογία και πλούσια γκάμα προϊόντων. Το 2024 έχει ήδη ανακαινίσει το κατάστημα INTERSPORT στον Γέρακα, ενώ μετέφερε και αναβάθμισε το κατάστημα στην Καλαμάτα, βελτιώνοντας και την εμπειρία του επισκέπτη. παράλληλα εγκαινίασε το 60° κατάστημα στη Μυτιλήνη, διατηρώντας την πρώτη θέση στην Ελλάδα με τα περισσότερα καταστήματα στην αγορά των αθλητικών ειδών, και το 34ο στη Ρουμανία (Sibiu), και δρομολογούνται και άλλα για το υπόλοιπο του έτους.
inersport_fourlis_2

Σήμερα, το δίκτυο της INTERSPORT αριθμεί 110 καταστήματα σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Το πλάνο προβλέπει και Omnichannel στρατηγική η οποία τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο δίνοντάς του τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με το brand μέσω πολλαπλών καναλιών, όπως το smartphone, τα social media, το e-mail και τα φυσικά καταστήματα.

Holland & Barrett σημαίνει υγεία και ευεξία
holland_fourlis_1
Εδώ και περίπου έναν χρόνο ο Όμιλος Fourlis ξεκίνησε την τρίτη δραστηριότητά του σε έναν από τους πιο δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους λιανικής, που είναι η υγεία και η ευεξία. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη Holland & Barrett, τη Νο1 αλυσίδα για βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, φυσικά προϊόντα ομορφιάς, τρόφιμα και ροφήματα. Πρόκειται για ένα δυνατό brand με παρουσία σε 24 χώρες, το οποίο ιδρύθηκε στην Αγγλία και μετρά πάνω από 150 χρόνια ιστορίας. Μέσα στο 2023 ο Όμιλος Fourlis άνοιξε τα πρώτα 6 καταστήματα στην Αθήνα, καθώς και το ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα για πανελλαδική κάλυψη, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεργασία του με την ΑΒ Βασιλόπουλος με το μοντέλο Shop-in–Shop εντός των super markets της ΑΒ. Παράλληλα, μέσα στον Μάϊο του 2024 είναι δρομολογημένα να ανοίξουν 4 νέα καταστήματα, εκ των οποίων τα 2 είναι τύπου shop-in-shop.

Το Όραμα του Ομίλου Fourlis είναι να δημιουργεί συνθήκες ευημερίας και να είναι μία δύναμη θετικής αλλαγής για κάθε άνθρωπο. Γι’ αυτό δημιουργεί αξία για όλους, μέσα από συνεργασία με ανθρωποκεντρικά brands που υποστηρίζουν την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ποιότητα.
holland_fourlis_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης