Μια υπέροχη, «πράσινη» ιστορία καινοτομίας και εξέλιξης
kedriki_horomidos

Μια υπέροχη, «πράσινη» ιστορία καινοτομίας και εξέλιξης

Από το 1947 οι «Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης» έχουν συνδέσει το όνομά τους με την υψηλή ποιότητα και την τεχνογνωσία στον χώρο της κηποτεχνίας.


Sponsored content

Η προέκταση του σπιτιού μας είναι ο εξωτερικός χώρος και γι΄ αυτό αφιερώνουμε στη διαμόρφωσή του ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Άλλωστε, τους περισσότερους μήνες του χρόνου που ο καιρός είναι καλός περνάμε πολύ χρόνο στο μπαλκόνι, την αυλή ή τον κήπο μας και θέλουμε αυτό το περιβάλλον να είναι αρμονικό και όμορφο. Για να ετοιμάσουμε τον εξωτερικό χώρο όπως έχουμε ονειρευτεί, επιλέγουμε τα σωστά υλικά και τα κατάλληλα φυτά, ώστε να αποφύγουμε τις αστοχίες. Απευθυνόμαστε σε ειδικούς που γνωρίζουν καλά το μυστικό της επιτυχίας, όπως είναι οι «Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης», που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την καινοτομία και τη συνεχή προσήλωσή τους στο χώρο του πρασίνου.
Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1947 από τον γεωπόνο Αλέκο Χορομίδη, ο οποίος ξεκίνησε τα  Φυτώρια Χορομίδη με κύριο αντικείμενο την παραγωγή καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων. Στην πορεία πραγματοποίησε την κατασκευή των πιο ιδιαίτερων και πρωτοποριακών φυτοτεχνικών έργων, όπως μετατροπή χωμάτινων ποδοσφαιρικών γηπέδων κατά τη δεκαετία του ’60 και του ’70 σε γήπεδα με σπαρτό  χλοοτάπητα (Καυτατζόγλειο, ΑΕΚ, Παναχαϊκή, Απόλλωνας, Ο.Φ.Η., Καραϊσκάκη, Πανιώνιος), ενώ ταυτόχρονα, συνέβαλε στη διαμόρφωση μεγάλων εκτάσεων, όπως των νησιών του Σκορπιού και της Σπετσοπούλας, της Αμερικάνικης Πρεσβείας και πολλά ακόμα.
Γεωπονικές Επιχειρήσεις "Χορομίδης"
Μέσα σε όλες αυτές τις δεκαετίες, οι «Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης» εξακολουθούν να καταγράφουν μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της κηποτεχνίας συνδέοντας το όνομά τους με την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία. Σήμερα συνεχίζουν εντατικά τη δραστηριότητά τους στο χώρο του πρασίνου, και τη σκυτάλη έχουν πάρει οι δύο γιοι του ιδρυτή Αλέκου Χορομίδη, ο Ευκλείδης, επίσης γεωπόνος και ο Σπύρος οι οποίοι ακολουθούν τα βήματα της προηγούμενης γενιάς, αναδεικνύοντας την αξία της κηποτεχνίας, σε συνδυασμό με την παράδοση και την καινοτομία.
Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα σε όλο το φάσμα των επαγγελματιών στο χώρο του πρασίνου ή και απευθείας στους τελικούς αποδέκτες όπως πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, επαγγελματικούς χώρους, κατοικίες, landscapers, κατασκευαστές έργων πρασίνου, τεχνικές εταιρείες κ.λπ. Παράλληλα, η συνεργασία με γνωστούς οίκους του εξωτερικού, εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και μεγάλη ποικιλία σε όλα τα προϊόντα, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που μεγάλοι επαγγελματίες του κλάδου επιλέγουν τις «Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης». Τεχνικές εταιρείες πρασίνου, αρχιτεκτονικά γραφεία, διακοσμητές και κηποτέχνες απευθύνονται στην εταιρεία τόσο για το ευρύ φάσμα των προϊόντων της και όσο και για τα σπάνια είδη φυτών που εμπορεύονται.
Ωστόσο η εταιρεία δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες που αναλαμβάνουν μεγάλα projects, αλλά και σε κάθε ιδιώτη που θέλει να διαμορφώσει τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ή του εξοχικού του για να τον απολαμβάνει σε όλο του το μεγαλείο, κάτω από τις φυλλωσιές, ή ανάμεσα σε λουλουδιασμένες γλάστρες, πίσω από μια φυσική καλαμωτή από μπαμπού ή επάνω σε έναν καταπράσινο χλοοτάπητα. Με λίγα λόγια, οι «Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης» διαθέτουν στο φυσικό και το digital κατάστημά τους όλα τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξουμε ένα ειδυλλιακό σκηνικό για την άνοιξη και το καλοκαίρι, και όχι μόνο.
Για να προσφέρουν μια αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία αντικατέστησαν το προηγούμενο αλλά ικανοποιητικό site με νέο. Έτσι, το 2023 η εταιρεία εγκαινίασε το πλήρως ανανεωμένο e-shop της, σηματοδοτώντας παράλληλα τη συνεχή προσπάθεια για εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα. Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των χρηστών και προσφέρει μια πλούσια γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 1.500 μοναδικά είδη και 5.000 κωδικούς που μπορούμε να έχουμε στην πόρτα μας γρήγορα και εύκολα.
Με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία
Οι «Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης», λόγω και της φύσης των δραστηριοτήτων τους, έχουν στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, γεγονός που καθιστά μια εταιρεία πρωτοπόρο στον κλάδο. Γι’ αυτό προσφέρει ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα προϊόντα και λειτουργεί βάσει του προτύπου ISO 14001:2015 Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ενώ και όλα τα εταιρικά αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται, όπως χαρτιά Α4, χαρτοσακούλες, χαρτοταινίες, κούτες κ.λπ., προέρχονται μόνο από ανακυκλωμένα υλικά.
Παράλληλα με την περιβαλλοντική της δράση, η εταιρεία εστιάζει και στην κοινωνική προσφορά. Συνεργάζεται στενά με διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και «το Χαμόγελο του Παιδιού», προσφέροντας υλική και οικονομική υποστήριξη για την ενίσχυση των προγραμμάτων που απευθύνονται στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας και στην ανάδειξη των αναγκών των πιο ευάλωτων ομάδων.

Για να αποκτήσουμε τον κήπο ή το μπαλκόνι που ονειρευόμαστε, επιλέγουμε μια εταιρεία που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε το όραμά μας χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Επιλέγουμε «Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης» και δημιουργούμε έναν χώρο όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης