«Stolen Cerberus»: Στην Ελευσίνα το θηριώδες C-130J

«Stolen Cerberus»: Στην Ελευσίνα το θηριώδες C-130J

Το σκάφος λαμβάνει μέρος στην άσκηση μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων – Πού υπερέχει το εκσυγχρονισμένο μοντέλο

c130
Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας βρίσκεται το θηριώδες αεροσκάφος C-130J, που λαμβάνει μέρος στην εν εξελίξει άσκηση «Stolen Cerberus», που περιλαμβάνει συνεκπαίδευση στελεχών των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πιλότος του αεροσκάφους Dylan Neidorff της U.S. Air Force, 86th Airlift Wing, που υπηρετεί στη αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία δίνει το «παρών» στην Ελευσίνα για την άσκηση με τρία αεροσκάφη C-130J.

Στόχος είναι «να δουλέψουμε από κοινού σε επίπεδο τεχνικών και διαδικασιών με τη Μοίρα 356 «Ηρακλής» με έμφαση στη διαλειτουργικότητα. Πετάμε μαζί για να αναπτύξουμε τη νατοϊκή συνεργασία».

Το θηριώδες C-130J των ΗΠΑ στην Ελευσίνα για την άσκηση «Stolen Cerberus»
Κλείσιμο


Από την πλευρά του, ο Larry Gallogly, Director of Customer Requirements, Air Mobility & Maritime Missions (C-130J) Line of Business, της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του αεροσκάφους.

«Δίνεται η δυνατότητα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γνώση από πρώτο χέρι για το μοντέλο C-130J που είναι η νεότερη εκδοχή του αεροσκάφους «Ηρακλής» και είναι ένα αεροσκάφος που η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σκέφτεται για το μέλλον της. Δεν γίνεται αμέσως αντιληπτό αλλά το αεροσκάφος C-130J είναι κατά 15 πόδια (περίπου 5 μέτρα) πιο μακρύ από το προηγούμενο μοντέλο («Ηρακλής») Αυτή η επιπλέον χωρητικότητα σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα με λιγότερα αεροσκάφη. Κάτι πολύ επωφελές. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι στα συστήματα πλοήγησης. Ο εκσυγχρονισμός και η ηλεκτρονική αναβάθμιση μας επιτρέπουν να πάμε από ένα αεροσκάφος που έχει δύο πιλότους, έναν πλοηγό, ένα μηχανικό και δύο υπεύθυνους φόρτωσης σε ένα αεροσκάφος με δύο πιλότους και έναν υπεύθυνο φόρτωσης», ανέφερε.




Ειδήσεις σήμερα:

Η εμφάνιση της Ταλούλα Γουίλις στο κόκκινο χαλί με αξεσουάρ προς τιμήν του πατέρα της, Μπρους


Η οικογένεια της Κυριακής ζητά αναπαράσταση του εγκλήματος έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων


Το άγνωστο περιστατικό του Τζορτζ Μπους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο - Πώς κατάφερε να γλιτώσει από κανίβαλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης