Κακοκαιρία: Πλημμύρες στην Καρδίτσα, διακοπές ρεύματος στον Βόλο - Έντονα φαινόμενα σε 6 περιοχές σήμερα

Κακοκαιρία: Πλημμύρες στην Καρδίτσα, διακοπές ρεύματος στον Βόλο - Έντονα φαινόμενα σε 6 περιοχές σήμερα

«Είμαστε εδώ, συντονισμένοι και οργανωμένοι» διαμηνύει ο Κικίλιας από τη Λάρισα - Βροχές και σήμερα, δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας 

kavala-arthrou
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα βρίσκεται η Θεσσαλία, όπου στην πόλη της Καρδίτσας σημειώθηκαν το βράδυ πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Τα ποσοστά της βροχής που έπεσαν στην πόλη έφτασαν σχεδόν τα 100 χιλιοστά (συγκεκριμένα 97,6) με βάση τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα η βροχή έφτασε για κάποια λεπτά τα 312 χιλιοστά/ώρα και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να διακόψει τη διέλευση των οχημάτων.

kardit23-2
Τα ποσοστά της βροχής που έπεσαν στην Καρδίτσα




Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Καρδίτσα:

Καρδίτσα: Προβλήματα από την ισχυρή νεροποντή (19 Απριλίου 2024)

Καρδιτσα τώρα

Καρδίτσα τώρα με πολύ εντονη βροχόπτωση με μέγιστος ρυθμό 360 χιλιοστά ανα ώρα σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό Καρδίτσας http://www.meteo-karditsa.gr/index.php Αν δηλαδή έβρεχε συνεχόμενα λίγο περισσότερο απο 2 ωρες με τον μέγιστο σημερινό ρυθμό θα πλησίαζε την ποσότητα των μεγάλων πρόσφατων πλημυρών. Φωτογραφία των δεδομένων το Μετεωρολογικού Σταθμού Καρδίτσα στα σχόλια .

Posted by Καρδίτσα LiveStreaming on Friday, April 19, 2024

Καρδίτσα τωρα⛈️💦 Πηγη-Γιαννης Παπαγεωργίου

Posted by Weather News Greece on Friday, April 19, 2024



karditsa1
karditsa2
karditsa3

Στην περιοχή της Μαγνησίας το φαινόμενο χτύπησε με σφοδρότητα μέσα στη νύχτα το Νότιο Πήλιο, πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στην πόλη του Βόλου υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα ηλεκτροδότησης που όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.

Ζευγάρι Ισραηλινών στον Λιμιώνα του δήμου Ζαγοράς, το οποίο διέμενε σε διαμέρισμα Airbnb, ζήτησε συνδρομή καθώς τρόμαξε από παρακείμενο χείμαρρο που φούσκωσε. Επί τόπου έφθασε αμέσως κλιμάκιο της πυροσβεστικής που τους μετέφερε με ασφάλεια στην Τσαγκαράδα.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλία προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

«Υπήρχε μία ανησυχία δικαιολογημένη των συμπολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μιας δυσκολίας. Ήμασταν όλοι εδώ πέρα συντονισμένοι και οργανωμένοι. Χαίρομαι που μέχρι τώρα η προσπάθεια απέδωσε. Είναι προφανές ότι δουλεύοντας όλοι μαζί και συντονισμένα μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα» δήλωσε από τη Λάρισα ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην εικόνα που υπήρξε σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με τις βροχοπτώσεις είπε ότι «είχαμε τις βροχοπτώσεις που περιγράψαμε σε περιοχές στην Καρδίτσα και σε κάποιες περιοχές του Πηλίου και σε όλη την Ελλάδα, για να συμπληρώσει πως «αυτό είναι το κλίμα πλέον και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προσαρμοστούμε».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είπε πως στη Θεσσαλία έπεσε σε λίγες ώρες το νερό που πέφτει σε 3,5 μήνες» και τόνισε πως «το σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, υπήρχε συντονισμός». Ο κ. Κουρέτας εξήγησε πως πρόκειται για μία νέα κατάσταση με τις βροχοπτώσεις, τονίζοντας πως πλέον αναμένονται πιο συχνά τέτοια φαινόμενα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0oppzoze7i1)


Με το πρώτο φως της ημέρας ο κρατικός μηχανισμός που ήταν επί ποδός την νύχτα, ερευνεί αν υπάρχουν κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο και κυρίως στο Πήλιο που δέχθηκε πολλά χιλιοστά βροχής.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε όμως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Ο καιρός σήμερα
 
Τα φαινόμενα σήμερα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά), Σποράδες, νότια Πιερία, βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Η ΕΜΥ αναβάθμισε το εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,  το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπα και ήδη προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει περάσει στο βόρειο Αιγαίο, όπου προβλέπεται πρόσκαιρα να βαθύνει και να συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι σήμερα (20-04-24), οπότε και θα κινηθεί ανατολικότερα πληρούμενο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (20-04-24):
Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά)
Σποράδες
Νότια Πιερία
Βόρεια Εύβοια
Νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)
Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Live η πορεία της κακοκαιρίας







Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στο νότιο Πήλιο

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε και στο νότιο Πήλιο, ενώ έπεσε και χαλάζι, σύμφωνα με το gegonota.news. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είχε δοκιμαστεί έντονα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Καταιγίδα σημειώθηκε και σε περιοχές της Αττικής, λίγο μετά τις 21.00.


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις Μηλιές Πηλίου:

Έντονη βροχόπτωση στις Μηλιές

Posted by magnesianews.gr on Friday, April 19, 2024

notio-pilio2

notio-pilio1
Χιόνια στην καρδιά της άνοιξης

Παράλληλα, χιόνισε σε μεγάλα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Μέσα σε αυτά και η Οξυά στη Φθιώτιδα σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Δείτε βίντεο:
LamiaReport.gr: Χιόνισε στην Οξυά μέσα Απρίλη
Χιόνι έπεσε και στο Βελούχι και τον Παρνασσό, ενώ χιόνι με χιονόνερο έπεσε και σε περιοχές της Οίτης και των Βαρδουσίων.

Χιόνια και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Την απότομη αλλαγή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα έδειξε σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο παρουσιαστής καιρού Σάκης Αρναούτογλου.


«Το έχει στρώσει και κάτω. Βλέπετε ομορφιές. Και μάλιστα μετά από καλοκαιρινές θερμοκρασίες», λέει από τη Βίγλα, στη βορειοδυτική Μακεδονία.

Βίντεο από τη Βασιλίτσα ανέβασε και το Forecast Weather Greece.



«Χιονοθύελλα κατά διαστήματα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Θέση καταφύγιο 1850», γράφει στην ανάρτησή της η σελίδα.

Ισχυρή βροχή και στον Κάραβο Αλιβερίου στην Εύβοια το βράδυ της Παρασκευής:
Εύβοια: Ξεκίνησε η νέα κακοκαιρία
Μπουρίνι σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής και στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στους οικισμούς Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη, σύμφωνα με το tempo24news.gr.
Πάτρα: Ισχυρό μπουρίνι στη Μεσσάτιδα - Στον αέρα... τραπεζοκαθίσματα!


Στο μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους των παρακάρλιων περιοχών. Οι εκτάσεις γύρω από τη λίμνη Κάρλα στα σύνορα των νομών Μαγνησίας και Λάρισας παραμένουν πλημμυρισμένες από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κάτω από τόνους νερού βρίσκονται χωράφια με καλλιέργειες, ακόμα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκειο.

6194133
6194144
6194142





Ειδήσεις σήμερα:

H αποκαλυπτική φωτογράφιση της Μόνικα Μπελούτσι: Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο

Λόρδος Βύρωνας: Η μυθιστορηματική ζωή του μεγάλου Βρετανού Φιλέλληνα που πέθανε πριν 200 χρόνια


Νέα γκάφα Μπάιντεν: Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης