Χιλιάδες καρποί αγάπης για την Ημέρα της Γης από το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Χιλιάδες καρποί αγάπης για την Ημέρα της Γης από το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίνει για μια ακόμη χρονιά στην Παγκόσμια Ημέρα Γης τη σημασία που της αναλογεί, με τη φύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια και Μάνη.

BIKOS19-4

Sponsored Content

Η πρώτη Ημέρα της Γης το 1970 στην Αμερική, κινητοποίησε εκατομμύρια πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα για να γεννήσουν το σύγχρονο περιβαλλοντικό κίνημα. Έκτοτε, αυτή η ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου ενεργοποιεί δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 192 χώρες για να προστατέψουν τον πλανήτη μας και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον.

Η περιβαλλοντική μας κληρονομιά ζητά από τα άτομα, τις επιχειρήσεις, και τις κυβερνήσεις να ενώσουν τα χέρια για την προστασία του πλανήτη μας που αποτελεί το κοινό μας σπίτι. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο και η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων με το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίνει το παράδειγμα, τιμώντας και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με μια δεντροφύτευση σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, προσφέροντας 1.000 καρποφόρα δέντρα (ελιές) στην βόρεια Εύβοια καθώς και 1.000 ακόμη στην Μάνη, σε κοινότητες που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.

DSF_0213

Η εταιρεία σε συνεργασία με τη we4all, δωρίζοντας 2.000 καρποφόρα δέντρα, έχει ως στόχο να αποκατασταθεί όχι μόνο το πράσινο της φύσης, αλλά και μέρος της βιοποριστικής παραγωγής και του εισοδήματος που έχασαν οι κάτοικοι, λόγω των καταστροφών που υπέστησαν οι περιοχές τους.

DSC00623

Πρόκειται για μία ακόμη από τις δράσεις της εταιρείας που έχουν ως στόχο να εκφράσουν ευγνωμοσύνη για τον πλανήτη και τα αγαθά που μας προσφέρει, τα οποία και ελπίζουμε να απολαμβάνουμε στο μέλλον εμείς και οι επόμενες γενιές. Δεν είναι όμως η μοναδική πρωτοβουλία της. Από το 1996 και μέχρι στιγμής έχουν φυτευτεί με τη συμβολή της πάνω από 15.000 δέντρα με στόχο την αναγέννηση του τοπίου.

VIKOS AGIA ANNA CLIP 18 4 24 V2

Διαρκής προσφορά
Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. υλοποιεί σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, λειτουργώντας ανταποδοτικά στην κοινωνία μέσα στην οποία δρα κι αναπτύσσεται. Παράλληλα με το επιχειρηματικό της έργο, βρίσκεται σε μία διαρκή προσφορά προς το οικοσύστημα και την κοινωνία. Στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας», πραγματοποιεί ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, τον 1 από τους 4 βασικούς πυλώνες του προγράμματος μαζί με τον πολιτισμό,τον εθελοντισμό και τη δύναμη προσφοράς. «Ο Β-οίκος της ζωής μας» εκφράζει τη φιλοσοφία της εταιρείας και την εξελίσσει σε ένα όραμα ισορροπημένης συμβίωσης: Να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να επιχειρούμε πάντα με σεβασμό στο κοινό μας «σπίτι», τον πλανήτη μας.

DSF_0133

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία στηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις και μέσω της συνεργασίας με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all συμμετέχει σε δενδροφυτεύσεις, αναδασώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δράσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ανάμεσα στις ενέργειες που αφορούν στο περιβάλλον και την προστασία του, περιλαμβάνονται καθαρισμοί παραλιών, η σημαντική συμβολή στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων με τις 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, η αντιμετώπιση της ρύπανσης και η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. Σταθερή της δέσμευση είναι η προστασία του πλανήτη για ένα πράσινο αύριο ώστε να υπάρξει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στη ζωή των ανθρώπων.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε., με μια αδιάκοπη ροή δράσεων αποδεικνύει ότι εδώ και 30 χρόνια είναι ένα με τη φύση.
DSC00704
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης