Σε Ρέθυμνο και Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε Ρέθυμνο και Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Με το καράβι της γραμμής, θα συνεχίσει το ταξίδι της στην ελληνική επικράτεια

olympiaki-floga
Στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, βρέθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία ξεκίνησε αυτή την ώρα για να φτάσει στην Αθήνα.

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα η οποία ταξίδεψε σήμερα στην Κρήτη, έχοντας ξεκινήσει το αθλητικό και πολιτιστικό της ταξίδι από την Αρχαία Ολυμπία, ώστε να φτάσει παραδίδοντας τη φλόγα των ολυμπιακών αξιών και του ιδεώδους στη Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, στη Γαλλία για την 33η Ολυμπιάδα.

Κάτοικοι της περιοχής, επισκέπτες, αυτοδιοικητικοί, τοπικές Αρχές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, υποδέχτηκαν τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα και εκατοντάδες κόσμου, χειροκρότησαν τη διαδρομή της από τον Ρεθεμνιώτικο Σταθμό στη μαρίνα της πόλης προς τα Χανιά και τους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα. Με μουσική, χορούς, χαιρετισμούς και πολλές ευχές για μία ειρηνική και γεμάτη ανθρωπιά διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία, το ερχόμενο καλοκαίρι, με έπαρση της ελληνικής και γαλλικής σημαίας, με ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και του ολυμπιακού ύμνου, στάλθηκε το μήνυμα από το Ρέθυμνο, της φιλίας των λαών και της ειρήνης, βασικά στοιχεία της ολυμπιακής ιδέας.

Δείτε την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στα Χανιά
Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στα Χανιά
Κλείσιμο

Η Ολυμπιακή φλόγα στα Χανιά- Με κάθε επισημότητα η υποδοχή
Οι λαμπαδηδρόμοι παρέλαβαν τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα στη λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου και με εναλλαγή λαμπαδηδρόμων σε άλλες 3 θέσεις μέχρι την μαρίνα Ρεθύμνου, βρέθηκαν μπροστά στην αντιπροσωπεία των εκπροσώπων και επισήμων της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Το Ρέθυμνο, ως πόλη της Ελλάδας, της γενέτειρας του ολυμπιακού ιδεώδους το οποίο μεταλαμπάδευσε σε όλο τον κόσμο, καλωσόρισε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή, αντάξιες του ισχυρού συμβολισμού της» είπε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για το μήνυμα της ειρήνης, αλληλεγγύης, ενότητας και συναδέλφωσης των λαών. «Σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται ο πλανήτης μας λόγω των ενεργών εμπόλεμων συρράξεων, των δραματικών επιπτώσεων της συντελούμενης κλιματικής αλλαγής, της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, των ακραίων ανταγωνισμών, του θρησκευτικού και πολιτικού φανατισμού, που υποβαθμίζουν συστηματικά την ανθρώπινη ζωή, οφείλουμε να συνταχθούμε, καθολικά και επίμονα, με τα ιδανικά και τις αρετές που πρεσβεύει και υπηρετεί ο Ολυμπισμός. Να πιστέψουμε στην ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης και διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής, ως τη μόνη ασφαλή εγγύηση αξιοπρεπούς διαβίωσης και επιβίωσης του είδους μας. Τούτη η Φλόγα, είναι ένα ισχυρό σύμβολο ελπίδας και πίστης στις θαυμαστές ικανότητες και αντοχές του ανθρώπου, διαχρονικά» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Οι λαμπαδηδρόμοι, μετά την τελετή υποδοχής στο Ρέθυμνο, μεταλαμπάδευσαν τη Φλόγα σε τρεις Ρεθύμνιους λαμπαδηδρόμους για να την μεταφέρουν διαδοχικά μέχρι το Ενετικό Λιμάνι, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της στα Χανιά.

Δείτε φωτογραφίες
olympiaki-floga3
olympiaki-floga4
olympiaki-floga1
olympiaki-floga2
olympiaki-floga5
Στα Χανιά, η έναρξη της λαμπαδηδρομίας πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Σκαλίδη και Χάληδων και μέσω των δρόμων δυτικά της Παλιάς Πόλης, της Ακτής Κουντουριώτη κατέληξε στο Γιαλί Τζαμί, όπου άναψε ο βωμός και ακολούθησε η τελετή υποδοχής. Εκατοντάδες Χανιώτες, επισκέπτες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων του τόπου, άκουσαν τον Ολυμπιακό Ύμνο από τη φιλαρμονική του δήμου Χανίων και παρακολούθησαν την εκδήλωση «The Olympic Cypher» που διοργάνωσε η πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προβληθεί το breakdance, νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ το δρώμενο αυτό θα παρουσιαστεί συνολικά σε μόλις 6 πόλεις στην Ελλάδα, μια εκ των οποίων ήταν τα Χανιά.

Λίγο πριν τις 8.οο το βράδυ, αναχώρησε ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος για να μεταφέρει τη Φλόγα στο λιμάνι της Σούδας, όπου με το καράβι της γραμμής, θα συνεχίσει το ταξίδι της στην ελληνική επικράτεια.

Ειδήσεις σήμερα:


Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία - Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Θεσσαλονίκη: «Μόνη της χτύπησε, θέλει ψυχίατρο» λέει ο 60χρονος που καταδικάστηκε για την επίθεση με σταυρό στη νύφη του στο νεκροταφείο

Κρήτη: Το βίντεο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του 65χρονου Γερμανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης