Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο φύλακα μουσείου – Τον κατήγγειλαν ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο

Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο φύλακα μουσείου – Τον κατήγγειλαν ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων, μετά από κλήση του αντιδημάρχου Νισύρου 

nisiros1
Σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων έθεσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τον 50χρονο φύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νισύρου, που καταγγέλθηκε από πατέρα ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό στον 10χρονο γιο του.

Πλην της αναστολής καθηκόντων, το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.


Τι λέει το Χαμόγελο του Παιδιού

Σε ενημέρωση που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υπόθεση Σεξουαλικής Παρενόχλησης ανήλικου στη Νίσυρο, αναφέρεται ότι στις 15 Απριλίου, ο αντιδήμαρχο Νισύρου επικοινώνησε με την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για το περιστατικό.

«Αναφέρθηκε πως ο ενήλικος άνδρας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση προσκάλεσε τέσσερα ανήλικα παιδιά στο σπίτι του, για να τους δείξει τις καρέκλες μασάζ που διέθετε και ένα εκ των παιδιών τον ακολούθησε. Σύμφωνα με την αναφορά, το ανήλικο παιδί διέμεινε αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο με τον ενήλικο άνδρα, ο οποίος προχώρησε σε επίδειξη άσεμνου, για την ηλικία του παιδιού, υλικού. Τα υπόλοιπα τρία ανήλικα παιδιά μπήκαν στον χώρο για να βρουν τον φίλο τους.

Επιπρόσθετα, λάβαμε επιπλέον κλήσεις από μια ακόμα Αντιδήμαρχο Νισύρου, καθώς και από δύο μητέρες, παιδιών που μπήκαν στο σπίτι του καταγγελλόμενου για να βρουν τον φίλο τους.

Την ίδια μέρα, ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες έρευνες και ενέργειες αναφορικά με τον ενήλικο.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο ενήλικος άνδρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Η υπόθεση βρίσκεται σε έρευνα από τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού. 

Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης