Υπουργείο Ανάπτυξης: 300 εκατ. ευρώ ενίσχυση για 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ

Υπουργείο Ανάπτυξης: 300 εκατ. ευρώ ενίσχυση για 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον διπλασιασμό των κονδυλίων του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Μεταποίηση - Εφοδιαστική Αλυσίδα του νόμου 4887/2022 – Α’ Κύκλος»

Τους πολιτικούς αρχηγούς για την επένδυση στο Ελληνικό ενημέρωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης
Διπλασιάζονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Μεταποίηση - Εφοδιαστική ΑλυσίδαΑ Κύκλος» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς, τα συνολικά κονδύλια - επιδοτήσεις και φορολογικές απαλλαγές- ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ από 150 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στην προκήρυξη του Α' Κύκλου. Ενισχύονται συνολικά 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, το συνολικό ποσό της επιδότησης υπερδιπλασιάζεται και ανέρχεται από τα 75 εκατ. ευρώ στα 175 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσό της φορολογικής απαλλαγής για το 2022 ανέρχεται από τα 75 εκατ. στα 125 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αυξάνονται από 123 σε 256, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα κονδύλια της επιδότησης (175 εκατ. ευρώ) και των φορολογικών απαλλαγών (125. εκατ. ευρώ) ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από την αρχική πρόβλεψη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από επίμονες προσπάθειες μηνών καταφέραμε να διπλασιάσουμε τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στο καθεστώς "Μεταποίηση - Εφοδιαστική Αλυσίδα Α΄ Κύκλος". Τόσο η βιομηχανία όσο και τα logistics αποτελούν πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα μας δημιουργώντας καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Διοχετεύουμε συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ σε 256 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ. σε δύο πολύ κρίσιμους τομείς. Στηρίζουμε έμπρακτα και δυναμικά την ελληνική μεταποίηση και αναβαθμίζουμε την Ελλάδα σε πύλη διαμετακόμισης. Προωθούμε αποφασιστικά τον ύψιστης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Ανάπτυξης στρατηγικό στόχο, την επαναβιομηχάνιση της χώρας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε:

Κλείσιμο
«Η Κυβέρνηση, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, ενώ, ταυτόχρονα, καλύπτουμε με τις επενδυσεις, το επενδυτικό κενό που προέκυψε απο την πολυετή οικονομική κρίση. Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, δημιουργούνται νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η βελτίωση του φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και έχει ως αποτέλεσμα να πετύχουμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, μείωση της ανεργίας και πολλαπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τη μεσοσταθμική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η στήριξη της μεταποίησης συμβάλλει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύει και τον εξαγωγικό προσανατολισμό μας. Συνεχίζουμε με την στήριξη όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Λεωφόρο Υμηττού

Με 500 ελέγχους την ημέρα το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024 - Από ποιους θα αναζητήσει 65 δισ. ευρώ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Κωνσταντοπούλου ο Μπάμπης Στόκας - Το σχόλιο του Φίλιππου Πλιάτσικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης