Πώς ένα POS μπορεί να γίνει το πιο δυνατό εργαλείο της επιχείρησής σας

Πώς ένα POS μπορεί να γίνει το πιο δυνατό εργαλείο της επιχείρησής σας

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας να βρίσκεται στην τελική ευθεία, μια νέα, συναρπαστική εποχή υπόσχεται αγορές πιο εύκολες, πιο γρήγορες αλλά και πιο ασφαλείς από ποτέ

cardlink1A1A

Sponsored Content

Το 2024 ανέτειλε γεμάτο αλλαγές για την ελληνική αγορά, στηρίζοντας την τεχνολογική πρόοδο της χώρας και δικαιώνοντας την ήδη μεγάλη μερίδα καταναλωτών που εδώ και καιρό επιλέγει να κάνει τις αγορές της είτε με κάρτα είτε μέσω smart συσκευών. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό οι τάσεις στον κόσμο των πληρωμών έχουν αρχίσει να αλλάζουν, καταδεικνύοντας σημαντική αύξηση στις ψηφιακές συναλλαγές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ΙΟΒΕ η συνολική αξία εγχώριων συναλλαγών με ελληνικές κάρτες ξεπέρασε την αξία αναλήψεων μετρητών για πρώτη φορά το 2022, φτάνοντας στο 50,5%. Επιπλέον, η διείσδυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ελλάδα έχει κάνει «αλματώδη βήματα» τα τελευταία χρόνια και πλέον βρίσκεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή στο 39%, ενώ εκτιμάται πως έως το 2027 η χρήση κάρτας, πιστωτικής ή χρεωστικής, καθώς και άλλων ψηφιακών μέσων πληρωμής θα ξεπεράσει για πρώτη φορά την χρήση μετρητών στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την Cardlink, μέλος της Worldline και κορυφαίο πάροχο ηλεκτρονικών πληρωμών στη χώρα μας, το 2023 οι συναλλαγές που διενεργήθηκαν από σημεία του δικτύου της ανήλθαν στις 720 εκ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση των συναλλαγών με κάρτα, ακόμα και για ποσά κάτω των €2 είναι εντυπωσιακή, ενώ τόσο το 2022 όσο και το 2023 σχεδόν οι μισές από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κάρτα είναι αξίας έως €10. Είναι ολοφάνερο πως η νέα, ψηφιακή εποχή των συναλλαγών βρίσκεται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη με τους καταναλωτές να δείχνουν πια την προτίμησή τους σε αυτές, με κάθε ευκαιρία. Τι σημαίνει όμως αυτό, πρακτικά, για τον σύγχρονο επιχειρηματία;

Visa-SoMe_generic_1080x1080

Ταχύτητα, ασφάλεια & ευκολία συναλλαγών
Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας να βρίσκεται στην τελική ευθεία, μια νέα, συναρπαστική εποχή υπόσχεται αγορές πιο εύκολες, πιο γρήγορες αλλά και πιο ασφαλείς από ποτέ, τόσο σε ψηφιακά και φυσικά καταστήματα όσο και σε υπηρεσίες. Τώρα είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για κάθε επιχειρηματία να αναζητήσει έναν πολύτιμο σύμμαχο για μια ομαλή αλλά κι επικερδή μετάβαση. Κορυφαίος, ανάμεσά τους στέκει η Cardlink, μέλος της Worldline, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Προσφέροντας ταχείς και ασφαλείς συναλλαγές, η Cardlink διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρονικών πληρωμών στη χώρα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς. Με τη φροντίδα και τη στήριξη των πελατών στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της, και διαθέτοντας σύγχρονες υποδομές, η Cardlink έχει ήδη αναβαθμίσει το λογισμικό των POS της ώστε να παρέχει πληθώρα ευέλικτων προϊόντων κι υπηρεσιών, ικανά να προσαρμοστούν στις ανάγκες κάθε κλάδου.


Αλλαγές σε επιχειρήσεις με ή χωρίς ταμειακή
Από την 1η Ιανουαρίου 2024 ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας αφού πλέον όλοι οι κλάδοι της υποχρεούνται να παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμών μέσω τερματικών POS. Ανάμεσα τους κι ο κλάδος των ταξί, των περιπτέρων, των γυμναστηρίων, των ασφαλειών ζωής, των λαϊκών αγορών. 

Με την τελική ημερομηνία διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές να έχει πλέον πάρει παράταση μέχρι τέλη Απριλίου, τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που λειτουργούν με ταμειακή μηχανή όσο και οι επιχειρηματίες που δεν διαθέτουν ακόμα, χρειάζονται δίπλα τους έναν σύμμαχο αξιόπιστο και ευέλικτο, σαν την Cardlink. Έναν συνεργάτη που εγγυάται μια απρόσκοπτη προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα των πληρωμών και των συναλλαγών.

Χαρακτηριστικά, στην περίπτωση επιχειρήσεων με ταμειακή μηχανή, οι συναλλαγές «Αγοράς» θα ξεκινάνε από την ταμειακή και θα δίνεται αυτόματα η εντολή στο POS για να περάσει η κάρτα και να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Όλο το ευρύ φάσμα των POS που διαθέτει η Cardlink βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρήσεων, ώστε να επιλέξουν εκείνο που ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες. Μάλιστα, για την τουριστική σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει, η εταιρεία παρέχει επιπλέον εκπτώσεις στα Android POS, αλλά και τη δυνατότητα εξαργύρωσης της επιδότησης από το Ελλάδα2.0.

iStock-1386022572


Η Αll-in-Οne λύση επιχειρηματικής διαχείρισης, σε ένα μόνο app
Ακόμα όμως και για τις επιχειρήσεις που δε διαθέτουν ταμειακή μηχανή, η Cardlink έχει τη λύση. Για κάθε μικρό και μεγάλο κατάστημα, online ή φυσικό, υπάρχει πλέον ένα σύγχρονο, πανίσχυρο app που παρέχει στον επιχειρηματία όλα όσα χρειάζεται ώστε να διαχειρίζεται όχι μονάχα τις πληρωμές αλλά και όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησής του. Χάρη σε αυτό, κάθε κινητό, tablet ή Android POS της Cardlink μπορεί να διεκπεραιώσει πληρωμές με μετρητά ή κάρτα, να ενημερώσει την αποθήκη, να εκδώσει αποδείξεις και τιμολόγια και να συνδεθεί με το myDATA για την άμεση αποστολή τους στην ΑΑΔΕ. Έτσι δεν είναι απαραίτητο να αγοραστεί ταμειακή ή να αναβαθμιστεί μια ήδη υπάρχουσα. Και ο λόγος για το… Worldline All-in-One Platform μια λύση για ταμειακή διαχείριση με ειδικές λειτουργίες για όλους τους κλάδους, από κρατήσεις δωματίων και κλείσιμο ραντεβού μέχρι τη δημιουργία site.

Με όχημά της την καινοτομία και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που τη χαρακτηρίζει, η Cardlink βρίσκεται διαρκώς μπροστά από τις εξελίξεις και ανοίγει τον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τόσο των επιχειρήσεων, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης